El Convent de Cocentaina va celebrar la festa de Sant Francesc d’Assís

El Convent de Cocentaina va celebrar a principis del mes d’octubre la tradicional festivitat de Sant Francesc d’Assís, un costum profundament arrelat en la Vila Comtal on els franciscans són presents des de fa més de quatre-cents anys. Les celebracions van estar emmarcades enguany dins de l’anomenat centenari franciscà que l’Ordre celebra a nivell internacional i la primera efemèride del qual és la commemoració del 800 aniversari de l’aprovació de la regla que regeix el funcionament de les comunitats de frares.

Els actes van arrancar amb el Quinari que es va dur a terme cada vesprada a l’església del mateix Convent entre el 29 de setembre i el 3 d’octubre. L’esmentada celebració religiosa va incloure el res de les llagues seguit de l’eucaristia, una missa que va estar presidida cada dia per un sacerdot contestà o que exerceix actualment el seu ministeri en la població. Ja el 3 d’octubre, en finalitzar el Quinari, es va rememorar de manera solemne el trànsit de Sant Francesc en una cerimònia plena de simbolisme que va ser seguida per un bon nombre de fidels. Al marge d’això, el dia anterior, es va poder gaudir d’una interessant xarrada impartida per l’historiador local Pablo León Vidal en la qual es va aprofundir en la important història que guarda el Convent de Cocentaina, així com en la petjada que durant més de quatre segles ha deixat la presència franciscana al poble. Finalment, el dimecres 4 d’octubre, es va recordar la solemnitat de Sant Francesc d’Assís amb voltejos de campanes, una missa concelebrada i la processó per l’entorn del Convent amenitzada per balls populars a càrrec del Grup de Danses El Convent.

La programació va finalitzar amb la veneració de la relíquia del fundador de l’Orde Franciscà i d’aquesta manera es va posar fi a una intensa jornada repleta d’actes perquè va arrancar al matí en el Col·legi Sant Francesc d’Assís. Allí els alumnes van participar en competicions esportives, celebracions religioses i diverses activitats lúdiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *