El Concert de ‘Diumenge de Rams’, la cita que condueix a Alcoi cap a la Fest

La Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi fou l’encarregada de posar el punt final al Cicle de Concerts d’Exaltació a la Música Festera que tenen lloc cada any a la nostra ciutat abans de les Festes de Moros i Cristians. Ho va fer el passat 24 de març, sobre l’escenari del Teatre Calderón, i amb el clàssic ‘Diumenge de Rams’; una cita esperada que és a més senyal d’identitat de la banda més antiga de la capital de l’Alcoià.

Per a l’ocasió, la formació musical va preparar un repertori dividit en dues parts sota la batuta del contestà Francisco Valor com a director titular de la Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi. En la primera part, els músics van fer sonar el pasdoble Dia 22 de abril de Julio Laporta Doménech, la marxa mora Abencerrajes i Cegríes de Gonzalo Blanes i la marxa mora La Canción del Harém de Camilo Pérez Laporta. També es van poder escoltar la marxa cristiana Rictus d’Àngel Lluís Ferrando Morales, la marxa solemne Semper in Unum d’Enrique Alborch Tarrasó i el ballet moro Fergana de Saúl Gómez i Soler.

El matí va avançar amb una segona part repleta de música en la qual es va poder escoltar el pasdoble Agraiment, de Gregorio Casampere o la marxa cristiana Nÿda de Francisco Valor que acompanyarà enguany al Capità Cristià de la Filà Alcodianos en l’Entrada del pròxim 20 d’abril. Després va destacar la marxa mora Genna Al Arif, marxa mora d’Evaristo Pérez Monllor, la marxa cristiana Batallers de Ramón García i Soler o l’emblemàtica marxa cristiana Alcoi, Escata i Destral de Rafael Mullor Grau. Finalment va sonar la marxa mora Paco Verdú del recordat compositor alcoià Estimant Blanquer Ponsoda.

El Concert de ‘Diumenge de Rams’ va comptar amb la participació de la Colla de Dolçainers ‘La Cordeta’ i en el mateix també es va materialitzar l’entrada dels nous músics que passaran a formar part de la Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi. Conclòs l’acte, totes les mirades se centren ja en les imminents Festes en honor a Sant Jordi que arrancaran en la vesprada del divendres 19 d’abril amb la interpretació de l’Himne de Festes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *