El Campus d’Alcoi de la UPV reconeix als millors expedients de 4t de l’ESO

L’excel·lència acadèmica en Secundària torna a ser reconeguda pel Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). Han celebrat la quarta edició dels Premis ‘FUTUR’, que reconeixen als millors expedients de Ciències de 4t de l’ESO d’aquest passat curs 2022-23.

Un total de vint estudiants han sigut guardonats en aquesta edició. Els premiats han rebut un diploma acreditatiu, un detall tecnològic i marxandatge del Campus d’Alcoi. Els alumnes pertanyen a centres educatius de Bocairent, Villena, Mutxamel i Alcoi.

Els Premis ‘FUTUR’ van nàixer amb la intenció de reconéixer l’esforç dels estudiants. El campus, també, ha volgut rendir un merescut homenatge a la labor dels docents i familiars. Pau Bernabeu, director del Campus, ha animat als premiats a seguir amb els excel·lents resultats.

Altres accions de la UPV

Entre les activitats que organitzen, està també el concurs ‘Alcoi Preciós’. Crear un mobiliari urbà més respectuós amb el medi ambient. Eixe ha sigut, precisament, l’objectiu del concurs organitzat pel Grup de Generació Espontània, Prunus Lab, de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’organització sense ànim de lucre Plàstic Preciós La Safor.

Es tracta d’un certamen, ‘Alcoi Preciós’, que ha guanyat Joaquín Gil, estudiant del Campus d’Alcoi de la UPV. Amb quin projecte? Amb un banc urbà. “L’objectiu era intentar aprofitar al màxim cadascun dels taulers de plàstic reciclat amb els quals es comptava”, ha explicat l’estudiant premiat en declaracions a Cope Alcoi. I és que per a posar els materials a la disposició dels alumnes es va realitzar una recollida de plàstics.

Per a poder realitzar el seu projecte, Gil es va fixar en diverses qüestions. “El principal és que complira alguns aspectes com l’aprofitament de material i la portabilitat“. I això és el que cree l’estudiant que va acabar diferenciant el seu projecte de la resta per a aconseguir el premi. “Un motiu pot ser l’aprofitament del material. El banc ocupava pràcticament el 90% dels taulers. El desaprofitament no era molt”. I a això se suma la portabilitat. “Una altra raó pot ser que siga fàcil de desmuntar i transportar“, afig el premiat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *