Eixir de l’aula i ajudar al proïsme: com viuen els alumnes de Sant Roque els projectes d’aprenentatge-servei

Aprenentatge no sols en coneixements, també en valors. Un nou model d’educació és possible. Eixir de l’aula, col·locar a l’alumne en el centre de l’ensenyament, fer-li partícip del procés… Aquest és l’objectiu dels projectes d’aprenentatge-servei, que van més enllà de transmetre uns coneixements a l’alumnat. S’ensenya amb un objectiu, millorar la vida en comunitat i potenciar el creixement personal de xiquets i xiquetes.

Eixa és una cosa que treballen des de fa anys en el col·legi Sant Roque d’Alcoi, a través del desenvolupament de projectes que utilitzen aquesta metodologia: Caminem Junts, Grillons per al record i SOS Mariola. Iniciatives que han sigut premiades i que els alumnes compartiran aquest divendres amb la ciutadania.

Aquest 24 de març en l’Àgora, plaça de Ramón y Cajal, a les sis de la vesprada. Diversos alumnes del col·legi Sant Roque han preparat una presentació en la qual explicaran en quina han consistit els projectes, quines activitats s’han dut a terme i, el més important, com l’han viscut i quina ha suposat per a ells.

Ens ho han comptat tres alumnes que han participat en aquests projectes. Elles són Andrea (1r Batxiller), Blanca (3r ESO) i Laura (6é Primària). “Els realitzen xiquets i xiquetes 5é i 6é de Primària que estan acostumats a una educació mes monòtona. Eixa sensibilització que hem viscut és molt important. No sols parlem del que passa a l’interior de l’aula -que normalment no veiem més enllà-, sinó que treballem també la manera d’ajudar al proïsme“, ha explicat una de les alumnes.

Es tracta de projectes transversals que abasten i es desenvolupen en diferents assignatures. Una manera diferent i didàctica d’ensenyar els continguts. Recaptar fons per a la investigació del càncer, preservar la naturalesa, ajudar a col·lectius vulnerables… Aquests han sigut alguns dels objectius d’aquests tres projectes que exposaran aquest divendres.

En l’esdeveniment també intervindran dues expertes en l’aprenentatge-servei. Elles són Roser Batlle, pedagoga i fundadora i membre de la Junta Esportiva de la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei, i Nélida Zaitegi, mestra i pedagoga promotora de la construcció de convivència positiva en els centres educatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *