Cope Alcoi visita el mercat: els menjars i sopars per a portar guanyen terreny per Nadal

Durant els dies previs al Nadal, els carrers bullen de gent que es prepara per als nombrosos menjars i sopars previstos per als dies més màgics de l’any. A Alcoi, només cal fer una volta per un dels seus mercats per a constatar com avancen els preparatius. Alguns amb més previsió i altres amb menys, però la veritat és que al llarg de tot el matí els llocs d’aliments s’omplin de gent. Des del forn fins a la pescateria, passant pels establiments de fruita i verdura o els de salaons.

No obstant això, sembla que els costums estan canviant i els encàrrecs de menjar per a estes dates van guanyant terreny. “La veritat és que cada any estem augmentant les vendes, perquè la gent cada vegada vol gaudir més el moment i compartir cada minut amb els seus”, explica l’encarregada d’un establiment de menjars per a portar del Mercat de Sant Roc. “Augmentem en comandes perquè la gent vol cuinar menys i gaudir més”, ha comptat, en declaracions a Cope Alcoi.

Però, quins plats triomfen més? Des de l’establiment expliquen que el que més es demanen, com a plat principal, carns i peixos. “Sobretot es demanen aperitius i carns i peixos, encara que hi ha de tot. La varietat és molt gran”.

No obstant això, continua havent-hi molta gent que es manté fidel als vells costums i opta per cuinar. “Les vendes augmenten per Nadal perquè s’ajunta més gent a les cases”, ha comptat l’encarregada d’una carnisseria del mateix mercat. En este sentit, les tradicions manen i el putxero continua sent el rei en els menjars de Nadal. “El costum que hi ha ací a Alcoi és preparar l’olla tradicional amb pilota. Això sí, cada casa és un món i cadascun li posa unes coses o altres”.

Per a altres esdeveniments, com el sopar de Nit de Nadal, la gent busca plats una mica més especials i diferents. Els farciments per a carns són una opció també molt demandada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *