Com canvien els hàbits d’oci amb el final del curs escolar a Alcoi?

Ha arribat l’estiu i les terrasses comencen a omplir-se. Les previsions meteorològiques acompanyen. I és que de cara a la setmana vinent s’espera que brille el sol i les temperatures màximes superen els 30 °C. No obstant això, el canvi d’estació coincideix pràcticament amb el final del curs escolar. I això és una cosa que l’hostaleria i el comerç noten. Canvien els hàbits d’oci de les persones.

Els col·legis marquen molt els temps i els horaris, tant en el comerç com en l’hostaleria“, explica el propietari d’una cafeteria de la ciutat en declaracions a Cope Alcoi. I és que les entrades i eixides dels centres, quan pares, avis o tutors acompanyen als xiquets als col·legis, marquen molt l’afluència de gent. “Ja es nota quan al juny els xiquets van només al matí, ja que a la vesprada la gent es queda a casa o ix més tard”.

Aquesta incidència és major des de finals de juny i principis de juliol. “Ara que no hi ha col·legi es nota més el canvi horari. Els xiquets estan amb els avis, venen a mitjan matí a esmorzar… No obstant això, mantenim la nostra clientela fixa de desdejunis”, assegura l’hostaler.

Però això no implica que baixen les xifres de clients i que l’hostaleria es ressenta. “L’expectativa continua sent bona. A l’hivern serveixes unes coses i a l’estiu, unes altres. Des de migdia fins a mitjana tard es nota molt”. En les hores centrals del dia baixa l’afluència de gent que, no obstant això, augmenta de nou a mesura que avança la vesprada. “Nosaltres a l’estiu, sobretot, servim als matins i a la vesprada a partir de les set o set i mitja. A l’hivern tota la vesprada a base de cafés i infusions i a l’estiu fas un altre tipus de caixa tot concentrat en les dues últimes hores de la vesprada“, conclou l’amo de la cafeteria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *