Benasau, xicotet paradís als peus de la Serrella

Benasau es troba a la Vall de Frainós als peus de la Serrella, una població d’origen mulsumán, ocupada a mitjan segle XIII pel rei Jaume I d’Aragó. Lloc de moriscos que quasi es va despoblar amb la revolta d’Al – Azraq i la seua expulsió en 1609.

La zona destaca per la verdor de la naturalesa i les muntanyes, perquè, a més de la Serrella, Benasau està envoltada per la serra Aitana i la serra dels PLans.

Municipi d’economia principalment agrícola, va pertànyer al Senyoriu dels barons de Finestrat, el palau dels quals encara es conserva en el nucli urbà. Passejant pels seus afables carrers podem admirar també l’església de Sant Pere al carrer Major, edifici d’interés arquitectònic que alberga la capella de la Comunió dedicada a la Verge del Carmen, restaurada recentment.

Seguint el nostre passeig ens trobem la Font de L´Ullet. I també podem visitar Ares del Bosc, una pedania de Benasau amb unes vistes impressionants i carrers estrets amb edificacions de pedra.

Benasau celebra les seues festes patronals entorn del 16 d’agost en honor a Sant Joaquim, destacant actes religiosos com l’Ofrena de Flores, Missa i Processó i, després del Pregó, és típic el Sopar Popular amb Pericana sent aquest un dels seus plats més populars al costat dels mintxos, deliciosos pastissets preparats amb farina de dacsa i diferents farciments; o l’olla al qual afigen un sabor especial amb la carabassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *