Batalla final entre Moros i Cristians per a posar el punt i seguit a les Festes de Muro

El punt i seguit a les Festes de Muro el va posar ahir dilluns el conegut com a ‘Dia dels Trons’, una jornada marcada per l’escenificació de la lluita entre moros i cristians. La jornada va arrancar a les deu i mitja del matí amb la representació de la humorística ‘Ambaixada del Tonell’ que, un any més, van protagonitzar les Filaes Llana i Mare de Déu a les portes de l’Ajuntament.

Allí, en la Placeta Molina, les dues formacions es van enredar en un encreuament dialèctic ple de sàtira i humor on no van faltar referències a qüestions d’actualitat com les obres dutes a terme en la seu de la Mare de Déu o l’ampliació del local de la Llana que s’ha materialitzat l’any en el que precisament la formació ostenta el càrrec d’Abanderat Moro. També l’amnistia es va colar en la popular Ambaixada i no va faltar la menció a la calor que en eixe moment del matí ja estrenyia amb més de vint graus. Álvaro Cascant es va estrenar com a Ambaixador del bàndol moro mentre que en el cristià va continuar assumint aquesta responsabilitat Carlos José Llorens. Malgrat els desacords inicials sobre la conquesta de les fèrtils terres de Muro i el tonell objecte d’aquesta disputa, la batalla verbal va finalitzar amb un significatiu acord entre totes dues parts el principal punt de les quals era acudir seguidament a la Filà Mare de Déu a degustar un bon esmorzar regat amb el vi de l’esmentat barril.

El ‘Dia dels Trons’ va tindre reservats més actes com l’Ambaixada Mora matinal, declamada per Ricard Sanz, mentre que a la vesprada va ser el torn dels cristians en un parlament pronunciat per Pepe Vilaplana. Abans de tots dos actes va destacar la batalla d’arcabusseria, per a la qual es van emprar més de dos-cents quilos de pólvora, i que va finalitzar amb victòria de les forces de la mitja lluna en el matí. Ja a la vesprada, com mana la tradició, van véncer els de Jaume I hissant el seu emblema a la part alta de les torres del Castell de Festes que s’alça en la Plaça Matzem.

La ‘Retreta’, amb els clàssics ‘Farolets’, va culminar el dia abans de donar pas a l’últim sopar de Festes. Finalment va haver-hi una actuació musical en El Matzem que va servir per a acomiadar la primera part d’uns festejos abans que acabaran oficialment el pròxim cap de setmana amb els actes de La Pujà de la Mare de Déu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *