Aprovades les retribucions de la nova Corporació Municipal de Cocentaina

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Cocentaina del passat dijous va aprovar les retribucions que percebran els regidors que integren la nova Corporació Municipal sorgida de les Eleccions Locals celebrades el 28 de maig. Una de les principals novetats radica en la rebaixa del salari de l’equip de govern en un10%, respecte a l’anterior legislatura, igual que tan sols percebrà honoraris l’executiu mentre que l’oposició cobrarà únicament per assistència a plens (120 euros per regidor) i a comissions informatives (50 euros per edil).

Un altre dels aspectes ratificats en la sessió plenària ha sigut l’organigrama polític per a la present legislatura. En aquest sentit s’ha acordat que l’alcalde i el primer tinent d’alcalde estiguen alliberats al 100% mentre que hi haurà 2 regidors amb una dedicació al 75% i altres dos amb una al 50%. Els quatre restants estaran al 25% segons la informació facilitada per l’equip de govern durant el ple “aquest important estalvi repercutirà directament sobre tots els contestans i contestanes i suposarà noves inversions en iniciatives socials i culturals. Puc entendre la crítica però un regidor de l’equip de govern ha de tindre una assignació d’acord amb les responsabilitats que té entre mans“, va manifestar Jordi Pla; alcalde de la capital del Comtat.

Durant el ple es va confirmar també que les sessions ordinàries siguen mensuals deixant la periodicitat bimensual que havien tingut en els últims mesos. Finalment van quedar definides les comissions informatives, la Junta de Govern Local o la representació que tindran els regidors de l’Ajuntament en els diferents òrgans col·legiats locals i comarcals.

Crítiques del PP a la mesura 

Des del Partit Popular es van mostrar crítics amb les retribucions a l’equip de govern. El portaveu de la formació, Borja Jornet, afirma que el repartiment de sous plantejat per PSPV i Compromís suposarà un cost de més de 350.000 euros a les arques municipals i assenyala que això suposa un increment d’aproximadament 40.000 euros més a l’any respecte a l’anterior legislatura. Finalment no comparteixen que alcalde i primer tinent d’alcalde cobren el mateix sou tal com expressen en un comunicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *