Aplaudida Esquadra del Mig dels Miqueros en l’equador de l’Entrada Mora

L’Entrada Mora d’Alcoi d’aquest 2024 arriba al seu equador amb el pas de l’Esquadra del Mig, càrrec que ostenten enguany en la Filà Domingo Miques. La formació és una de les més antigues del bàndol moro de la nostra ciutat, ja que el seu any de fundació és anterior a 1811, mentre que en aquests moments compta amb 344 socis estant sempre acompanyats en la Festa per la Societat Musical Nova d’Alcoi.

El públic no ha deixat d’aplaudir el pas d’una majestuosa Esquadra Especial, amb referències al disseny oficial de la Filà però també amb elegància i fastuositat, que ha sigut dissenyada per Michel Abiétar de El Trencat i confeccionada per aquesta mateixa empresa dedicada a l’artesania de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Una Esquadra que ha marcat el camí després del pas del Capità Moro però que també serveix d’avantsala per a l’Alferes de les forces de la mitja lluna, el pas del qual culminarà l’Entrada en la vesprada d’aquest insòlit 20 d’abril. La Banda Primitiva de Callosa d’En Sarrià ha acompanyat als festers en el seu descens des del Partidor fins al final de la Avinguda del País Valencià interpretant la marxa mora Ben Al Sahagui del compositor contestà Francisco Valor Llorens.

Després de l’Esquadra del Mig de la Filà Domingo Migues, l’Entrada Mora segueix amb el pas de les Filaes Judios, Llana, Benimerins, Barbarescos, Realistes, Marrakesch i Abencerrajes. Aquests últims posaran el punt i final a la desfilada amb l’arribada de Kiko Cano Arjona, el qual exerceix el càrrec d’Alferes Moro en aquestes Festes en honor a Sant Jordi del 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *