Anar al dentista o al gimnàs és ara més barat: els serveis que pots desgravar-te en Hisenda

Els professionals recomanen realitzar-se, almenys, una revisió bucodental a l’any. Tanmateix, en la pràctica això no és sempre així. Quan va ser l’última vegada que vas acudir al dentista? Va ser simplement per a una revisió o perquè hi havia algun problema al qual posar remei?

En això els professionals bucodentals són clars. No tenim eixa constància que es recomana a l’hora de revisar-nos la boca i solem acudir al dentista sol quan tenim una necessitat. I el motiu és, en molts casos, eixe desemborsament econòmic que suposa.

Doncs bé, a partir d’ara podràs desgravar-te en la declaració de la renda per serveis com el dentista, despeses d’òptica, per patir patologies relacionades amb la saludeu mental o, fins i tot, per anar al gimnàs.

Una mesura que pot ser beneficiosa per a la ciutadania. “Moltes famílies no es poden permetre realitzar eixes despeses i si et poden tirar una mà en aquests aspectes, jo crec que és un gran avanç”, ha assegurat un alcoià, en declaracions a Cope Alcoi.

Les rebaixes fiscals

Aquestes deduccions fiscals formen part d’una bateria de mesures anunciades pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, i Ruth Merino, consellera d’Hisenda.

Tindran efecte retroactiu des de l’1 de gener de 2023 i seran acumulables entre si. Això significa que no seran incompatibles les unes amb les altres. Afecten els següents serveis:

  • Deducció del 30% fins a 150 euros en despeses vinculades a la salut bucodental.
  • Deducció del 30% fins a 100 euros per despeses d’òptica, com l’adquisició de cristalls graduats, lents de contacte i solucions de neteja.
  • Deducció de fins a 150 euros pel 30% dels gats generats per membres de la unitat familiar que necessiten ajuda per patir una patologia assimilada a problemes de salut mental.
  • Deducció de fins a 100 euros per despeses generades per membres de la unitat familiar amb malalties cròniques d’alta complexitat o denominades rares, o amb diagnòstic de dany cerebral adquirit o alzheimer.
  • Deducció del 30% fins a 150 euros per les despeses associades a la pràctica esportiva. S’inclouen despeses de gimnàs, entrenadors personals per a rehabilitació o fills federats.

Imatge: Cope

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *