Alcoi i la comarca llancen un crit contra la violència masclista en el 25N

Alcoi s’ha unit aquest divendres a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, jornada que es recorda cada 25 de novembre i que enguany la ciutat ha volgut reivindicar hui divendres amb un acte que ha tingut lloc al migdia en la Plaça d’Espanya. La performance Surrender ha donat pas a la lectura del manifest a càrrec de l’associació ACOVIFA, un text en el qual s’ha reivindicat l’educació en igualtat o la importància d’implicar l’home en la lluita contra la violència masclista sense deixar de costat el record cap a les 52 dones assassinades en el que portem d’any:

 

Taules informatives, xarrades, cinefórums o un taller de defensa personal per a dones han marcat la programació entorn del 25N a la nostra ciutat. L’acte central de hui ha comptat amb la presència de bona part de la Corporació Municipal i fins i tot amb alguns dels centres educatius de la ciutat.

Dones cada vegada més joves

Només dotze de les 52 dones assassinades per violència de gènere a Espanya en el que va d’any havien denunciat prèviament al seu agressor. Una dada que, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra aquest dissabte 25 de novembre, ens convida a reflexionar sobre la situació de vulnerabilitat de les víctimes.

Una vulnerabilitat encara major si es tracta de menors d’edat. I és que, cada vegada són més les dones joves que pateixen les conseqüències del masclisme. També a Alcoi. “Ens ha sorprés enguany és tindre a dues dones menors de eedad. Que busquen eixa ajuda està molt bé, però el preocupant és que estiguen començant ja a tindre relacions que no són sanes“, ha explicat Gabriel Aura, president de ACOVIFA, durant el ‘Tiempo de Análisis’ de COPE ALCOY d’aquest dimarts.

Recursos d’ajuda

Per a fer front a aquesta xacra, és fonamental també el suport de l’entorn i de la xarxa de familiars i amics de la víctima. És per això que els recursos d’ajuda van també destinats a les persones pròximes a la dona que pateix violència de gènere.

A Alcoi, ACOVIFA treballa tant amb víctimes com amb el seu entorn. Els ofereixen suport i assessorament. Es pot contactar amb ells a través del seu web.

A la disposició de la ciutadania està també el 016, un número gratuït que no deixa empremta en la factura del telèfon ni en el registre de trucades.

Actes en tota la comarca amb motiu del 25N

El fet que el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones caiga enguany en dissabte, va propiciar que s’avançaren a hui molts dels actes reivindicatius que amb motiu del 25N es programen en les poblacions de l’Alcoià i el Comtat. En el cas de Cocentaina, la lectura del manifest es va traslladar a l’escenari exterior del Centre Cultural El Teular i allí també es va realitzar al migdia una actuació a càrrec de l’alumnat de l’IES Pare Arques que perseguia conscienciar sobre la importància de continuar avançant per a acabar amb la gran xacra social que suposa la violència contra les dones. Part de la corporació municipal, amb l’alcalde Jordi Pla al capdavant, va secundar una activitat emmarcada en una completa programació que ha inclòs també un taller d’apoderament femení a càrrec de ACOVIFA o la inauguració de l’exposició titulada ‘Àfrica és dona’ que es pot veure a la Biblioteca Municipal. Les propostes continuen el diumenge, amb el concert titulat ‘Nosaltres’, que tindrà lloc a les 12 del migdia en el Centre Social Real Blanc; i en el marc d’aquesta cita s’obrirà també la mostra d’il·lustracions ‘Tres voltes rebel’ organitzada amb motiu del 25N. Finalment, el dijous 30 de novembre, es materialitzarà en la part baixa del Passeig del Comtat l’exposició ‘Valencianes per la igualtat’.

 

També a Muro s’han preparat diferents iniciatives i una de les més destacades és la campanya de conscienciació social que rep per nom ‘Licitació’t al carro’. Tenint com a teló de fons la icònica imatge del ‘Oncle Pep’, al costat de l’emblemàtic carro que li acompanya, aquesta proposta compta amb la col·laboració del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat i fins i tot de la Diputació Povincial d’Alacant. En aquesta, joves estudiants de l’IES Serra de Mariola i adults, han abordat qüestions com la igualtat entre homes i dones, la diversitat sexual o la inclusió social mitjançant projeccions audiovisuals dinamitzades i enfocades també al debat o la reflexió. Els actes reivindicatius es repeteixen aquests dies en altres municipis grans d’aquestes comarques com Ibi, Castalla o Onil destacant en bona part dels casos la lectura de manifestos al carrer al costat de l’emocionat homenatge a les 52 dones víctimes de la violència masclista que han perdut la vida a Espanya en el que portem d’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *