Alcoi es beneficia de les ajudes de la Diputació per a la prevenció d’incendis

La prevenció d’incendis forestals comença abans de l’estiu i en aquesta important tasca treballa la Diputació d’Alacant. L’ens provincial destinarà enguany per a aquest mateix fi un total de 1,4 milions d’euros, la qual cosa es tradueix en un increment en la quantia econòmica d’aquest pla de més d’un 290%.

Des de la mateixa Diputació d’Alacant expliquen que les ajudes van enfocades en dos vessants. D’una banda se subvenciona als Ajuntaments a redactar els Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals mentre que en un altre ordre de coses s’inverteix en l’execució de les iniciatives que contemplen els citats plans de prevenció. A l’Alcoià i el Comtat els municipis que han resultat beneficiaris per a aquesta última línia són Agres, Alcosser, Alcoi, Alfafara, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benilloba, Benifallim, Castalla, Cocentaina, Ibi, Onil, Orba, L’Orxa, Plans, Quatretondeta, Tibi i Tollos.

En el cas d’Alcoi, la ciutat del Serpis obtindrà obtindrà un total de 40.000 euros en matèria de prevenció d’incendis. Serà per a l’execució de diferents accions com la realització de treballs de conservació en el camí dels Llacunes, un projecte per al qual es preveuen 17.857 euros. La mateixa quantitat s’ha destinat per a la reparació de la instal·lació de xarxa d’hidrants amb la finalitat de previndre incendis forestals a l’entorn del Més de la Cova. Finalment es destinaran 4.286 euros per al manteniment de la faixa auxiliar paral·lela a la CV-796 (entre la CV-795 i l’àrea d’ús públic del Preventori) «hem redoblat els nostres esforços per a mantindre les convocatòries que venim impulsant en aquest àmbit i per a crear nous plans de subvencions, com el destinat explícitament a la recuperació mediambiental dels municipis afectats pels incendis forestals que el passat estiu van assolar part del territori de la província, especialment en la zona de La Vall d’Ebo«, afirma sobre aquest tema el diputat Miguel Ángel Sánchez.

Indicar que la Diputació d’Alacant porta des de 2020 ajudant els municipis a redactar aquests plans. Des de la institució assenyalen que són documents essencials per a complir amb els requisits legals que estableix la Llei 3/1993 de la Comunitat Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *