Ajuntament d’Alcoi i penyes s’uneixen per a buscar una solució a la situació de l’Alcoyano

Ahir a la nit, es va dur a terme una reunió a l’Ajuntament d’Alcoi convocada per l’alcalde Toni Francés, en la qual van participar els portaveus de tots els grups polítics de la Corporació Municipal, tant del govern local com de l’oposició. També van ser presents representants de les penyes del Club Deportivo Alcoyano.

Durant la trobada, es va destacar la bona sintonia entre els cinc partits representats a l’Ajuntament: Partit Socialista, Partit Popular, Compromís, Vox i Guanyar Alcoi, els qui van expressar el seu compromís unànime per a garantir que l’Alcoyano romanga a la ciutat. Aquest gest va ser agraït per les penyes i la plataforma, subratllant que l’assumpte transcendeix les diferències partidistes.

Així mateix, es va anunciar la disposició de l’Ajuntament per a fer tot el possible en aquest sentit. A més, es va agrair la voluntat de Ramírez per a arribar a un acord, oferint-li una reunió amb representants de tots els partits per a negociar i signar un acord.

L’esmentada trobada va propiciar que tots els partits polítics, les penyes de l’Alcoyano i la plataforma busquen solucions conjuntes. Es va acordar l’emissió d’un comunicat conjunt aquest dimarts, detallant els acords i les iniciatives que es duran a terme.

L’alcalde Toni Francés va destacar la productivitat de la trobada i va agrair la predisposició al diàleg i a la concòrdia tant de les penyes i la plataforma com de tots els grups de la corporació. En les seues paraules, va emfatitzar que “no hi ha divisions partidistes en aquest tema, ja que tots conformen l’Ajuntament d’Alcoi i desitgen que l’Alcoià continue a la ciutat“, va assegurar.

Manifest conjunt dels partits polítics de la Corporació

Els cinc partits amb representació a l’Ajuntament d’Alcoi: Partit Socialista, Partit Popular, Compromís, Vox i Guanyar Alcoi s’hem reunit amb la Plataforma La Moral No Morirà i les penyes de l’afició el dilluns 20 de maig i signem conjuntament aquest manifest.

A la junta de portaveus celebrada el 20 de maig s’ha acordat unir-se per a aconseguir que el CD Alcoyano, com a Patrimoni que és de la societat alcoiana, continue jugant i transmetent valors a la nostra ciutat. Sense admetre pressions, tindre mà estesa al diàleg i recórrer a tantes accions legals com siguen necessàries. 

Per aquest motiu, tots els partits es reuniran amb les penyes de l’Alcoyano i la seua afició per tal de buscar solucions conjuntes i dur endavant tots els tràmits possibles per tal que l’Alcoyano continue a Alcoi.

Per aquestos motius acordem:

  1. Unitat d’acció i respostes enfront d’una decisió de traslladar el CD Alcoyano a la Nucia.

  1. Mostrar tot el nostre suport, col·laboració i treball amb les penyes, l’afició i la societat alcoiana per a aconseguir que l’Alcoyano continue a la nostra ciutat.

  1. Participar de la manifestació en mostra d’unitat d’acció convocada per al dissabte 25 de maig i tantes com es convoquen amb la mateixa finalitat, sempre com a convidats i no encapçalant-la.

  1. Rebutjar les pràctiques futbolístiques, vinguen d’on vinguen, que no suposen que el CD Alcoyano estiga a la categoria on li corresponga estar pels seus mèrits esportius.

  1. Tindre la disponibilitat de diàleg per a, dins de les possibilitats de l’Ajuntament, millorar les infraestructures i condicions esportives.

  1. Exigir la suspensió de la Junta General d’Accionistes prevista per al 17 de juny.

  1. Tramitar i aprovar d’urgència per part de l’Ajuntament tants tràmits siguen necessaris per reconéixer la importància Patrimonial que té el CD Alcoyano declarant-lo Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) i instar a la Generalitat Valenciana a estudiar-lo amb celeritat.

  1. Emprendre tantes accions legals siguen necessàries si la via del diàleg no funcionara.

  1. Reconéixer que el CD Alcoyano és un Patrimoni indivisible de la societat alcoiana. Els valors de l’Alcoyano són els valors de la nostra ciutat. I aquest Club representa com pocs els nostres valors: constància, superació, treball, lluita, moral i victòria. Que 95 anys després de la seua fundació i havent passat per situacions vertaderament difícils l’Alcoyano continue en peu, és un èxit de les alcoianes i alcoians i aquest èxit l’hem de defensar.

La moral no morirà!

Jordi Martínez Juan (Portaveu Grup Municipal Socialista), Carlos Pastor Ventura (Portaveu Grup Municipal Popular), Elisa Guillem Cruz (Portaveu Grup Municipal Compromís), David Abad (Portaveu Grup Municipal VOX) i Sergi Rodríguez Castelló (Portaveu de Guanyar Alcoi).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *