18 habitatges intergeneracionals per a regenerar El Partidor

Regenerar el barri del Partidor d’Alcoi és un dels objectius que es persegueixen des de fa uns anys i ara es fa un nou pas cap avant en un projecte del qual ja parlava el Partit Socialista en la campanya per a les Eleccions Municipals de 2019. I és que l’Ajuntament de la ciutat ha tret recentment a licitació la construcció d’un edifici de 18 habitatges intergeneracionals que se situarà entre el número 102 del carrer Sant Mateu així com el 104 de la Placeta Els Eres.

L’immoble que s’ha previst en la zona, comptaria amb allotjaments per a joves i persones d’edat avançada igual que s’ha previst habilitar espais comuns i jardins. A més, la planta baixa tindrà zones accessibles per als veïns del barri mitjançant entrada controlada “aquesta acció, juntament amb uns altres que estem duent a terme des de l’Ajuntament d’Alcoi, com per exemple les obres per a rehabilitar un edifici municipal al carrer Sant Maure contribuiran a oferir accés a l’habitatge als col·lectius amb més dificultats, sobretot a les persones joves i a les persones majors de 65 anys i a més aprofitaran per a rehabilitar una zona“, explica sobre aquest tema l’edil d’Habitatge; Tere Sanjuán.

La construcció apostarà per qüestions com la sostenibilitat i servirà per a consolidar un entorn del centre històric d’Alcoi que ha patit una important degradació en els últims anys. D’igual forma fomentarà la relació veïnal i la vida autònoma igual que es tindrà en compte el reforç de l’accessibilitat en els allotjaments així com en zones comunes de l’edifici. Recordar que el pressupost base de licitació és de 2.025.351,56 euros i el termini d’execució de 21 mesos. Finalment el projecte compta amb una ajuda de 810.000€ dins del marc del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació urbana i rural (ARRUR) del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021. Aquesta quantitat, segons informa el Consistori, ha servit per a finançar part dels honoraris i de les obres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *