Arriben les primeres persones refugiades d’Ucraïna a Cocentaina

El passat divendres 4 de març va arribar a les nostres comarques la primera família que fugia d’Ucraïna a causa de la cruel guerra que està sofrint el seu país. Fou a Cocentaina i se’ls va traslladar a un hotel perquè pogueren descansar, rentar-se i menjar. També se’ls va facilitar un lot amb tot el que és necessari per a la seua higiene i targetes de mòbil espanyoles.

Des del Consistori, una vegada rebuda la informació pertinent per part de Conselleria, van facilitar un taxi per tal de traslladar a la família fins al municipi costaner de Moraira dissabte de matí. Cal assenyalar que ací, la Generalitat ha establert un punt d’atenció a Refugiats amb totes les condicions i on es tramita la documentació necessària per a moure’s lliurement per Espanya baix la condició de persona refugiada. És per això que la regidoria de Benestar Social va disposar un taxi per traslladar a la família fins al municipi costaner dissabte de matí «ens trobem en una situació extremadament trista, gent fugint de les seues cases per culpa d’una guerra que no han buscat i que arriben al nostre poble per supervivència. És la nostra obligació acollir-les, donar-los tot allò que necessiten i desplaçar-les als llocs habilitats pel govern valencià per tramitar la seua condició legal i que puguen refer la seua vida«, afirma l’alcaldessa de la Vila Comtal; Mireia Estepa.

Cal assenyalar que dilluns 7 de març, van acudir a l’Ajuntament quatre ucraïneses més en la mateixa situació i, igualment, se’ls va traslladar a Moraira.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *