Alcoi ja permet el bany en paratges naturals públics

El bany en paratges públics, com el Racó de Sant Bonaventura o El Molinar, està permés des d’aquest passat divendres. Així ho recull el document final de l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana, aprovat el 2 de desembre en el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’aprovació arriba després que s’hagen incorporat algunes modificacions al text, les quals fan referència a diferents punts. Entre elles, alguns canvis en el quadre de sancions. Per exemple, s’ha modificat la consideració de sanció lleu al maltractament i assassinat d’animals en la via pública. No obstant això, una de les més cridaneres és, sens dubte, la fi de la prohibició de bany en paratges naturals públics del terme municipal d’Alcoi. Es tracta d’una proposta que van demanar des de distints partits polítics.

No obstant això, va haver-hi altres peticions de modificació del document que, finalment, no es van tindre en compte. Una d’elles, la proposta de regidor no adscrit, Marcos Martínez. «Al final no s’ha inclòs la paraula botelló en l’ordenança. Es pot entendre que està dins de festes i reunions multitudinàries, però m’haguera agradat que estiguera», explicava Martínez.

Parlem d’una ordenança que regularà la convivència en espais públics i que des de l’Ajuntament consideraven ‘molt necessària’. Adapta, a més, la normativa estatal en matèria de soroll i consum. «Amb aquesta ordenança volem que es millore la convivència a la nostra ciutat. Sabem que la major part de les persones actua correctament, però ens trobàvem amb algunes situacions en les quals la Policia Local no comptava amb cap base amb la qual actuar», explicava l’edil de Seguretat Ciutadana, Raül Llopis, qui va agrair també la labor dels grups polítics en aquest text.

El document va eixir finalment avance amb els vots a favor del PSOE, Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Podem i el regidor no adscrit, i les abstencions de VOX i Guanyar Alcoi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *