Alcoi i les nostres comarques donen la benvinguda a les festes de Nadal

Hui dissabte 24 de desembre celebrem la Nit de Nadal i comencen unes festes esperades per a molts, especialment per als més menuts de la casa. La jornada està farcida de tradicions i des de primera hora del matí han estat celebrant-se molts actes als municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat.

A Alcoi, Els Castanyers han tornat a prendre la plaça d’Espanya per a repartir castanyes calentetes i arreplegar fons solidaris. La música tradicional ha acompanyat als protagonistes i la mateixa Castanyera, personatge que encarna Guillermo Ramos, es mostrava satisfeta per l’acollida de l’acte «enguany ho hem pogut celebrar sense cap mena de restricció i ha sigut fantàstic«, declarava als mitjans de comunicació. A les 12:00h del migdia han sonat amb força les campanes de les parròquies de la ciutat, anunciant el naixement de Crist, i a La Bandeja s’han concentrat els Juniors per a proclamar la vinguda de Jesús amb l’activitat ‘Sembrando Estrellas‘. Cal recordar que aquesta vesprada-nit serà el torn de la Missa del Gall «és una celebració molt bonica perque conmemorem el naixement del Salvador i en el Centre ho hem unificat tot en Sant Maure, a partir de les 19:00h de la vesprada, per tal de donar facilitats a les famílies així com a la gent que vulga assistir«, comentava també en COPE ALCOI Don José Luís Llopis com a titular de les esmentades parròquies del Centre. No han faltat tampoc els pares noels amb la clàssica activitat que en un dia com hui organitzen el Vespa Club Alcoi o la Unión Ciclista.

Intensa activitat també a la comarca

A Cocentaina la Colla Mal Passet recorrerà a partir de les sis de la vesprada els carrers de la localitat per a complir amb el costum de demanar l’asguilando i abans d’això, a les 12 del migdia, Alícia Montava oferirà una actuació de dansa en el ’Raconet de Nadal que està situat en la part baixa del Passeig del Comtat. A la vesprada les diferents esglésies acolliran la Missa del Gall i aquesta última serà amb caràcter interparroquial a les dotze de la mitjanit en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle.

En Muro també hi haurà desfilada de l’asguilando passades les cinc de la vesprada, amb l’acompanyament pels carrers de la localitat de la Xafigà i la rondalla del Grup de Danses Baladre, i a les 19:30h la parròquia de Sant Joan Baptista acollirà l’eucaristia en la qual es recorda el naixement de Jesús. Altres poblacions del Comtat com Agres, Penàguila, Alfafara, Beniarrés o l’Orxa també ixen al carrer perquè, especialment els més xicotets, vagen casa per casa a demanar l’asguilando abans de la celebració de l’habitual sopar familiar que centra tot el protagonisme en la nit del 24 de desembre.

Finalment, a Onil tornaran a cremar els anomenats ‘fatxos’ en la Plaça Major, unes torxes d’espart a les quals se’ls corprenga la flama i que després roden els veïns del poble en homenatge al foc que purifica l’inici de l’hivern.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *