L’OCU fa aquesta alerta en vespres del black friday

Aquest divendres 25 de novembre arriba una de les cites comercials més esperades, l’anomenat com a Black Friday que quasi ens anticipa a la voràgine comercial que tan present està durant les festes Nadalenques i Reis. Aquesta jornada ve importada dels Estats Units i durant la mateixa les marques, així com els comerços, ofereixen atractius descomptes amb promocions especials que fan que molts aprofiten l’ocasió per a avançar eixes tant temudes compres de Nadal.

Des de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens animen de cara al Black Friday a estar alerta i recorden que molts d’aquests descomptes podrien ser una autèntica trampa. Segons un estudi que han fet entre diferents comerços en línia, especialment electrodomèstics i de tecnologia, el 99% de les rebaixes anunciades per a aquesta jornada no són reals. L’esmentat organisme assenyala al mateix temps que en moltes ocasions, el producte s’apuja un 20% o fins i tot un 30% durant un parell de dies abans que comence la promoció, i després els establiments tornen a rebaixar el mateix percentatge sobre el preu augmentat. Aquesta pràctica dona com a resultat que realment estem pagant el mateix preu per l’article només per ser el Black Friday.

Alguns comerços encara van més lluny i, fins i tot, ofereixen com a rebaixats productes que estan en un 6% o en un 7% més cars que abans del mateix Black Friday. Segons l’anàlisi de l’OCU, els electrodomèstics i la tecnologia són els productes que més descompte solen tindre durant aquesta promoció.

Amb aquest estudi damunt la taula, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) anuncia que presentarà una denúncia en el Ministeri de Consum perquè aquesta estratègia de venda no continue. Mentrestant, els consumidros, ens estem preparant per a adquirir alguna que altra cosa en un dia comercial que cada vegada està més implantat a la terra valenciana.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *