Les piscines municipals d’Alcoi estrenen nova temporada

Aquest divendres 13 de juny, Alcoi ha estrenat la temporada de bany en les seues  piscines municipals: José Trenzano Alós, Caramanxel Juan Agudo Garat, Batoi i la del col·legi Sant Vicent de Paúl. La piscina del Preventori, que també estava previst que obrira hui, ho farà pròximament segons han informat des de l’Ajuntament de la ciutat. Les instal·lacions estaran funcionant a ple rendiment tots els dies de 10 a 20 hores fins al dissabte 7 de setembre, data en la qual finalitzarà la temporada estival.

Durant els últims mesos, s’han fet diverses tasques de manteniment i millora, incloent-hi el repintat de totes les zones, l’ampliació de les àrees d’ombra i la instal·lació d’una nova escala en la piscina de Batoi “les piscines s’han condicionat per a poder obrir en perfecte estat. Una vegada comença la temporada, reparar qualsevol desperfecte és complicat, perquè en molts casos seria necessari tancar-les, i volem garantir el millor servei durant tot l’estiu“, assenyala el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi; Alberto Belda. El regidor ressalta també que les piscines d’Alcoi són un dels serveis d’estiu més valorats per la ciutadania “hem treballat per a oferir unes instal·lacions còmodes, segures i atractives, a més de facilitar l’accés a totes les edats i col·lectius amb preus assequibles i activitats per a gaudir en família” conclou.

Enguany tornen les activitats lúdiques com les festes aquàtiques amb inflables, que tindran lloc els dijous 26 de juny i 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol en la piscina José Trenzano Alós. Durant aquestes jornades, l’entrada serà gratuïta al matí per a xiquets i xiquetes de 0 a 16 anys. Quant a tarifes i accessos gratuïts, continuaran sent gratuïts tots els dies per a menors de 0 a 5 anys; a més, les persones majors de 65 anys podran accedir gratuïtament tots els dilluns. Els preus per a entrades puntuals són: 1,70 euros per a xiquets i joves entre 6 i 16 anys; 3,30 euros per a adults entre 17 i 64 anys; i també hi ha tarifes reduïdes per a jubilats, pensionistes o persones amb discapacitat (1,70 euros). L’entrada serà gratuïta per a menors de 0 a 5 anys.

Així mateix, es poden adquirir abonaments de temporada o bons de 20 o 50 banys vàlids per a qualsevol de les cinc piscines municipals. Els preus varien segons el col·lectiu i la quantitat: per exemple, un bo multibany per a menors o jubilats costa 24,25 euros per 20 banys; mentre que un per a majors de 16 anys costa 48,40 euros. Els abonaments anuals tenen tarifes especials des d’aproximadament 32 fins més de 116 euros segons les condicions familiars o laborals.

Lorena Zamorano dona a conéixer el seu projecte per a liderar el Partit Socialista d’Alcoi

Ahir, Lorena Zamorano va presentar oficialment la seua candidatura a la Secretaria General del PSPV-PSOE d’Alcoi en un acte  dirigit a la militància que va tindre lloc en la seu de la formació política. Tot això en una vesprada marcada per la tensió i la incertesa després de les últimes novetats entorn dels casos de corrupció que esguiten al Partit Socialista a nivell nacional.

En el seu discurs, Zamorano va reafirmar el seu compromís amb els valors d’igualtat, cohesió interna i renovació, destacant les seues arrels en la classe treballadora i la seua trajectòria com a militant. Durant l’acte, que va comptar amb una notable assistència d’afins al PSPV d’Alcoi, Zamorano va subratllar la importància d’un partit més obert i inclusiu, on les dones i la joventut tinguen un paper central “no n’hi ha prou amb la paritat formal; cal convéncer, il·lusionar i sumar a les dones i joves al projecte socialista”, va afirmar. També va posar l’accent a mantindre viva la implicació de tota la militància per a continuar il·lusionant a la ciutat. Finalment va llançar un missatge de cara al futurnecessitem renovar-nos per a projectar un millor futur per a Alcoi. El nostre partit ha de ser plural, actiu i coherent; una casa oberta que acull a tots“, va concloure.

L’acte va comptar a més amb intervencions de membres de l’equip de Zamorano, els qui van presentar idees i projectes per a enfortir el socialisme a la ciutat “enfront de les propostes inexistents per part de la dreta i ultradreta” van afirmar. Entre els assistents van estar Noemí Fraj, Jordi Terol, Paola Valdés, Carlos Borrell i Hèctor Climent, els qui van aportar diferents perspectives professionals al projecte.

Jordi Pla s’acomiada com a alcalde de Cocentaina: “em quede amb el suport de la gent”

Cocentaina viurà aquest dissabte un fet significatiu en la seua política local, el relleu en l’alcaldia entre dos partits polítics diferents. Serà en el transcurs d’una sessió plenària convocada a partir de les 10:00h del matí, en la sala de plens del Consistori, i en el transcurs de la mateixa Jordi Pla, actual alcalde en representació de Compromís, cedirà el càrrec a Rubén Muñoz, líder del Partit Socialista, en compliment de l’acord de govern de coalició signat entre totes dues formacions fa dos anys. El fet, a més, és inèdit ja que Cocentaina mai havia tingut alcaldia compartida en Democràcia perquè des de 1979 havia governat sempre el Partit Socialista.

L’aliança, coneguda com el Pacte del Teular, va marcar l’inici de l’actual legislatura després de les Eleccions Municipals de 2023 i va permetre donar forma a un executiu de deu concejals en haver obtingut PSPV i Compromís cinc regidors, respectivament, en aquells comicis. El Partit Popular, força que va guanyar la convocatòria electoral amb sis regidors, es va quedar sense opcions de liderar l’executiu municipal al no sumar suficients suports amb VOX que tan sols havia obtingut un edil.

A tan sols dos dies de deixar l’alcaldia, l’encara alcalde fa un balanç molt positiu del que han sigut aquests dos anys al capdavant de l’esmentada responsabilitat. Ho destacava en una entrevista concedida a COPE ALCOI i en la qual també deixava clar el bon estat de salut en el qual es troba l’esmentat pacte amb subscrit amb els socialistes “han sigut dos anys molt intensos, que han passat molt ràpids, i en el qual hem donat un nou gir a Cocentaina. És clar que dos partits distints tenen diferents maneres de veure les coses, però al final compartim les polítiques que volem impulsar i a tots dos ens mou la il·lusió per fer de Cocentaina un poble millor. Som un govern cohesionat, en el qual ha prevalgut el diàleg, i hem demostrat que som capaços de governar junts enfront de partits com a PP o VOX que en la Generalitat Valenciana a penes van durar un any treballant en conjunt”, assegura Jordi Pla.

L’alcalde també va enumerar alguns dels projectes que s’han iniciat i als quals se’ls donarà continuïtat en el que resta de legislatura “en breu, per exemple, començaran les obres per a la reforma del Centre Cultural El Teular, es continua treballant a fer possible la reobertura dels bars de Sant Cristòfol i el Poliesportiu Municipal, i sobre la taula està el definir els nous usos que volem donar-li a l’antiga fàbrica de Textiflok. Tot això sense oblidar l’aposta per revitalitzar el barri antic, la consolidació de la seu universitària de la UA, la millora d’infraestructures o la promoció del nostre teixit empresarial i comercial. També hem establit sinergies amb poblacions com Muro, per a atraure fons europeus, i s’està avançant per a posar en marxa un nou contracte de la neteja viària i la recollida de residus. Només és una xicoteta mostra del que s’ha començat, però queda molt per fer encara i, encara que m’acomiade ja com a alcalde, continuaré treballant al màxim per Cocentaina escoltant els nostres veïns i a les nostres veïnes per a atendre’ls en les seues necessitats“, indica.

Jordi Pla deixa l’alcaldia satisfet per tot el que s’ha dut a terme i amb mostres d’agraïmenta tots els que m’han donat suport, però també a aquells que amb les seues crítiques ens han ajudat a canviar el rumb del govern per a intentar millorar“, afirma. La seua gestió en l’executiu municipal no es deté ja que a partir de la setmana vinent començarà a exercir de primer tinent d’alcalde assumint també diverses regidories dins de l’equip de govern “és moment de continuar avant amb la gestió sense pensar que en 2027 venen unes Eleccions Municipals. Tindrem temps, i molt, per a centrar-nos en això. Ara toca continuar treballant per Cocentaina“, conclou.

L’entrevista completa a Jordi Pla la pots escoltar a continuació:

Agres, el municipi del Comtat on l’escola rural batega amb força

Malgrat estar un moment en el qual la despoblació suposa una amenaça per als municipis xicotets de tot el territori nacional, molts d’ells situats a les nostres comarques; encara destaquen iniciatives que es tradueixen en tot un fil d’esperança per a combatre el que és ja una realitat a l’interior d’Alacant. Un exemple clar el trobem a Agres, població del Comtat que ha aconseguit convertir la seua escola rural en un autèntic motor per a la població i fins i tot en motiu per a atraure a nous veïns al municipi.

Recórrer l’Aulari El Teix del CRA Mariola Benicadell, al qual pertany el col·legi d’Agres, suposa trobar-se amb un centre educatiu de proximitat en el qual predominen la calma i l’assossec enfront d’un dia a dia que sempre resulta intens en una gran ciutat. Una escola entranyable i familiar, on l’atenció personalitzada a l’alumnat és una de les seues principals senyes d’identitat,  al costat de la important connexió que el propi col·legi té amb el poble “sense el col·le, Agres no seria el mateix. Els nostres carrers serveixen d’escenari per a moltes de les activitats que es realitzen en classe i des de l’Ajuntament estem plenament implicats a atendre qualsevol necessitat que puga tindre el centre.  Secundem totes les propostes que sorgeixen per a continuar potenciant-ho i donem totes les facilitats per mitjà d’iniciatives com la ‘Escola Matinera’, el servei de menjador o les extraescolars. A més, mantenim l’ajuda de 200 euros anuals a les famílies amb un xiquet matriculat en el col·le i empadronat al poble“, explica l’alcaldessa del municipi; María García.

En el col·legi d’Agres trobem grups multinivell, amb xiquets i xiquetes de diferents edats a l’aula, i es treballen tots els conceptes per mitjà d’interessants projectes que inclouen la seua corresponent part teòrica però també un important component pràctic. Això permet a alumnes i alumnes gaudir, mentre aprenen, amb una excel·lent dedicació per part dels professors, però també rebre una atenció més pròxima a l’haver una ràtio menor en les diferents classes “l’entorn en el qual estem ens permet, fins i tot, utilitzar la naturalesa com a aula ja que moltes de les propostes les duem a terme a l’aire lliure. S’intenta partir de la curiositat i l’interés del propi alumne per a desenvolupar tota la part curricular. Tenim en marxa tres projectes transversals, al costat dels aularis d’Alfafara i Gaianes que també pertanyen al CRA Mariola – Benicadell, i treballem qüestions com l’hort, la cuina o la bibliobici“, destacaven aquest passat dimarts en COPE ALCOI Mariví Moltó i María Mollà; docents del mateix centre.

Aquesta metodologia d’aprenentatge, unit a tots els recursos que ofereix el poble d’Agres, ha portat a moltes famílies a optar pel col·legi com a centre educatiu per als seus fills i fins i tot a traslladar el seu projecte de vida al municipi. És el cas de Patrizia Izquierdo que des de Silla va decidir vindre’s a viure als voltants de la Serra de Mariola “buscàvem un col·legi diferent per al nostre fill i ací el trobem. L’està tan content que demana anar al col·le fins i tot quan no hi ha classe i nosaltres hem trobat un lloc en el qual tots som una família. Ens han acollit molt bé i, des del primer moment, la gent del poble ens va brindar tot el seu suport. No canviaríem Agres per res“, assenyala. El seu xicotet Àlex també ho té molt clar i es mostra encantant a l’hora de respondre sobre el que més li agrada del col·legi “ens ho passem molt bé cada dia i fem moltes coses divertides pels carrers del poble. He fet molts amics i, quan no tenim classe, anem a casa d’uns o d’uns altres a jugar“, explica.

Són alguns dels testimoniatges que deixen patent la importància de l’escola rural i el gran paper que exerceix la mateixa a Agres, localitat on el col·legi batega amb força formant als qui en un futur molt pròxim mantindran viu l’esperit d’un poble amb tant d’encant. Les famílies que estiguen pensant en el centre com a opció per als seus xicotets poden rebre tota la informació, posant-se en contacte amb l’Aulari  El Teix, o visitant les instal·lacions que se situen al costat de la plaça major del municipi.

Ací pots escoltar l’entrevista amb el col·legi d’Agres:

‘Mediodía Cope’ Alcoi divendres 13 de juny 2025 (14:20h)

Hui divendres us hem contat que el Convent dels Pares Franciscans de Cocentaina celebra en aquesta jornada la festivitat de Sant Antoni de Pàdua. També hem parlat de l’inici d’una nova temporada en les piscines municipals d’Alcoi.

Aquest divendres 13 de juny, Alcoi ha estrenat la temporada de bany en les seues  piscines municipals: José Trenzano Alós, Caramanxel Juan Agudo Garat, Batoi i la del col·legi Sant Vicent de Paúl. La piscina del Preventori, que també estava previst que obrira hui, ho farà pròximament segons han informat des de l’Ajuntament de la ciutat. Les instal·lacions estaran funcionant a ple rendiment tots els dies de 10 a 20 hores fins al dissabte 7 de setembre, data en la qual finalitzarà la temporada estival.

Durant els últims mesos, s’han fet diverses tasques de manteniment i millora, incloent-hi el repintat de totes les zones, l’ampliació de les àrees d’ombra i la instal·lació d’una nova escala en la piscina de Batoi “les piscines s’han condicionat per a poder obrir en perfecte estat. Una vegada comença la temporada, reparar qualsevol desperfecte és complicat, perquè en molts casos seria necessari tancar-les, i volem garantir el millor servei durant tot l’estiu“, assenyala el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi; Alberto Belda. El regidor ressalta també que les piscines d’Alcoi són un dels serveis d’estiu més valorats per la ciutadania “hem treballat per a oferir unes instal·lacions còmodes, segures i atractives, a més de facilitar l’accés a totes les edats i col·lectius amb preus assequibles i activitats per a gaudir en família” conclou.

Enguany tornen les activitats lúdiques com les festes aquàtiques amb inflables, que tindran lloc els dijous 26 de juny i 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol en la piscina José Trenzano Alós. Durant aquestes jornades, l’entrada serà gratuïta al matí per a xiquets i xiquetes de 0 a 16 anys. Quant a tarifes i accessos gratuïts, continuaran sent gratuïts tots els dies per a menors de 0 a 5 anys; a més, les persones majors de 65 anys podran accedir gratuïtament tots els dilluns. Els preus per a entrades puntuals són: 1,70 euros per a xiquets i joves entre 6 i 16 anys; 3,30 euros per a adults entre 17 i 64 anys; i també hi ha tarifes reduïdes per a jubilats, pensionistes o persones amb discapacitat (1,70 euros). L’entrada serà gratuïta per a menors de 0 a 5 anys.

Així mateix, es poden adquirir abonaments de temporada o bons de 20 o 50 banys vàlids per a qualsevol de les cinc piscines municipals. Els preus varien segons el col·lectiu i la quantitat: per exemple, un bo multibany per a menors o jubilats costa 24,25 euros per 20 banys; mentre que un per a majors de 16 anys costa 48,40 euros. Els abonaments anuals tenen tarifes especials des d’aproximadament 32 fins més de 116 euros segons les condicions familiars o laborals.

Informatiu matinal divendres 13 de juny 2025 (07:50h)

Hui divendres hem destacat que arranca a Alcoi la temporada de les piscines municipals. També hem comentat que la nostra ciutat ha activat un pla per a combatre les altes temperatures durant els mesos d’estiu.

L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat noves mesures per a protegir la ciutadania durant els períodes d’alerta roja per onades de calor, en línia amb les accions implementades l’any passat. El regidor de Salut Pública, Carles Sansalvador, ha explicat sobre aquest tema que les esmentades mesures s’activaran quan la Generalitat Valenciana decrete aquest nivell d’alerta, amb l’objectiu de mitigar els efectes negatius de les temperatures extremes, especialment en els col·lectius més vulnerables de la ciutat.

Entre les accions destacades, Sansalvador ha assenyalat que l’accés a les piscines municipals serà gratuït fins a completar l’aforament durant els períodes d’alerta roja. Així mateix, ha destacat que el transport urbà també serà gratuït en eixos períodes de forta calor per a facilitar els desplaçaments de la població. A més, totes les biblioteques i museus municipals adaptaran els seus horaris als mesos d’estiu, obrint fins a les hores centrals del dia per a oferir espais frescos i segurs. D’altra banda, alguns edificis municipals com l’Àgora i el Centre Cervantes Jove s’han habilitat com a refugis climàtics i romandran oberts mentre dure l’alerta “aquestes mesures són fruit del treball coordinat entre diverses àrees de l’Ajuntament i instem també la ciutadania a seguir les indicacions i recomanacions que des del Departament de Salut Pública es faciliten en eixos dies en què el mercuri s’eleva per damunt dels valors normals. Les diferents accions contemples busquen pal·liar els efectes negatius que les temperatures extremes infligeixen en la població, especialment als grups de risc, com són la gent gran, els bebés lactants o xiquetes i xiquets menors de 4 anys, dones gestants o persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries“, conclou Carles Sansalvador.

Apuntar que aquest pla especial per a combatre les altes temperatures ja es va aplicar en diversos moments en l’estiu de 2024. Va ser amb motiu de períodes d’onada de calor en els quals les temperatures van arribar a fregar, i fins i tot superar, els quaranta graus.