Les ajudes destinades a la indústria d’Alcoi enfronten a govern i PP

Les ajudes destinades per l’Ajuntament d’Alcoi a comerç, indústria i pimes durant l’any passat 2023 han enfrontat en els últims dies al govern local i al Partit Popular. L’executiu, que formen PSPV i Compromís, ha assegurat que els tres sectors industrials van percebre l’any passat més de quatre milions d’euros mentre que el PP discrepa posant l’accent en el fet que bona part d’eixa quantitat procedeix de la Diputació d’Alacant.

Des del govern indiquen que 452 petites i mitjanes empreses van rebre ajuda amb un import màxim de 1.500 euros igual que recorden  les inversions realitzades als polígons alcoians, les quals superen els 2,1 milions d’euros. D’aquesta xifra, més del 65% va ser finançada amb ajudes de l’IVACE, la qual cosa suposa quasi 1,5 milions. A això se li uneixen els fons destinats a promoció i dinamització comercial. En aquest sentit destaquen els bons consum, amb un import total de 1,2 milions d’euros entre les dues campanyes realitzades, i una repercussió econòmica per al comerç local de la ciutat que ha superat els 1,8 milions d’euros. També, altres campanyes comercials s’han realitzat amb ajudes de la Generalitat (CMPROM i CMDAFC), per un valor superior als 50.000 euros amb què s’han pogut realitzar accions de promoció com la Nit del Comerç o el Mercat de Sant Jordi. Finalment, afirmen que es van invertir 9.000 euros destinats a dinamitzar els mercats municipalss’ha fet un esforç econòmic per a fer costat als nostres sectors productius però seguirem per la mateixa línia l’any que comença. Per a aquest govern és una prioritat apostar per les petites empreses i autònoms alcoians, potenciant el teixit empresarial alcoià i intentant mitigar els problemes que pateixen“, destacava en COPE ALCOI aquest dilluns el vicealcalde de la ciutat; Àlex Cerradelo.

El PP recorda que 600.000 euros els ha aportats Diputació

Des del Partit Popular han assenyalat que una part d’eixa quantitat d’ajudes que va aportar l’Ajuntament a comerç, indústria i pimes procedeix de la Diputació d’Alacant. Els populars afirmen que  “és inadmissible que el govern municipal s’atribuïsca un mèrit que no li correspon ja que és l’ens provincial el que amb més 600.000€ de l’ajuda extraordinària del 2023 a petites empreses per la guerra d’Ucraïna i altres 600.000€ dels bo consum, és qui realment ajuda als ciutadans d’Alcoi. Mentrestant, el propi govern de Francés deixa a la ciutat sense cap mena d’ajudes“, ha afirmat el portaveu de la formació; Carlos Pastor. Finalment es mostren crítics amb PSPV i Compromísl’Ajuntament d’Alcoi, que és qui tramita aquestes ajudes, es vulga apuntar el punt obviant que qui atorga eixes ajudes és la pròpia diputació provincial. Hem hagut de presenciar sobretot en xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació, com el propi edil de promoció econòmica, comerç i consum Alex Cerradelo, feia passar com a pròpia del govern municipal una ajuda que és íntegrament de la Diputació d’Alacant”, va concloure el també Diputat Provincial dels populars per aquestes comarques.

Ultra Mediterrània Unió Alcoyana Seguros es consolida amb xifres rècord

Ahir diumenge va finalitzar l’edició 2024 d’Ultra Mediterrània Unión Alcoyana Seguros, un gran esdeveniment de trail running únic a nivell de la Comunitat Valenciana que ha tingut també una notòria repercussió internacional en haver-se inscrit en el mateix participants procedents de fins més de 22 nacionalitats. En aquesta ocasió han pres part 1.200 corredors i la prova ha recorregut diferents poblacions de les nostres comarques tenint els participants un gran acolliment en els punts d’avituallament.

El divendres, amb una temperatura inusual per a la data, els corredors iniciaven la seua aventura en la Plaça Ferràndiz i Carbonell d’Alcoi, punt aquest últim que ha servit d’eixida i meta per als participants. El circuit va variar lleugerament respecte a l’anterior perquè la població de Beniatjar es va incloure en el recorregut, per aquest motiu al nombre de quilòmetres també va augmentar. El viatge per a aquests 60 participants de diferents llocs i nacionalitats va ser tan dur que només 29 d’ells van aconseguir arribar al seu destí final. El francés establit a Suïssa Martin Perrier va ser el primer a aconseguir el seu objectiu després de 23 llargues hores i 11 minuts i una emotiva entrada en meta. Santiago Garcia Soria de Conca i Sidharta Garcia Martinez, del Villar, arribava en segon i tercer lloc amb 23.37:00 i 24:01.47 a la seua esquena respectivament.

Una altra de les entrades més emotives va ser la de l’equip mixt format per Laura Irina Sánchez, anterior guanyadora de Stages en 2023, i Fran Iborra Soria que van córrer junts 29 hores i 44 minuts. Per altre costat, Alicia Chaveli Peris d’Alzira va ser l’única dona a completar la carrera amb un temps de 31:40.la aventura Ultra es tancava amb l’últim corredor en meta a les 5.10h de la matinada del dissabte i amb 39 hores 11 minuts acumulats.

Però Ultramediterrània no sols és l’Ultra, sinó que moltes altres modalitats se succeeixen al llarg del cap de setmana. Després de l’emocionant eixida dels 166Km, l’equip organitzador es va mobilitzar cap a Banyeres de Mariola on tenia lloc el Quilòmetre Vertical amb més de 100 inscrits.

L’elit noruega Eli Anne Dvergsdal, guanyadora del Quilòmetre Vertical i Expert 24K la passada edició 2023, va tornar a ser la guanyadora femenina en categoria absoluta amb un temps de 28 minuts i 44 segons, 56 segons menys que en 2023. La corredora local Alba Sanegre de l’equip Lurbel es va posicionar en segon lloc amb un temps de 29:37 i en tercer lloc la gaditana Inés Marrahí Gomez amb 33:59. Samu Heiska de Finlàndia va aconseguir primera posició absoluta amb 24 minuts i 06 segons, seguit del jove promesa català Jan Ballbè Péres de Isard.run amb 24:54 i Raúl Romero Moreno de Trail Running Onil amb 25:17.

El dissabte va tindre lloc la marató Max 46K amb eixida un Muro d’Alcoi. Una eixida molt ràpida i emocionant amb molt de nivell de la mà dels romanesos Ionel Cristian Manole, Raul Butaci i Ana Cristina Constanin, el català Iván Moreno Torra, David Belda, l’alcoià Javi Gomicia i Jan Ballbé de nou, entre més de 400 corredors de gran nivell. Malgrat la calor que va jugar una dolenta passada a molts a partir del quilòmetre 26, l’elit Ionel Cristian Manole va arribar el primer a meta a Alcoi amb un temps de 3 hores, 59 minuts i 46 segons a una velocitat de 5.12 km/hora. Raul Butaci de BigK Team va arribar 7 minuts després seguit en tercer lloc per Iván Moreno Torra, de l’equip KH7, amb un temps de 4.12:57. El podi femení el van completar la valenciana Ariadna Mataix Martínez amb 5 hores 32 minuts, Ana Cristina Constantini amb 5.50:22 i de nou Inés Marrahí Gomez amb 5.59:46.

I ahir diumenge es tancava la competició amb dues noves modalitats, la mitjana marató 24K que iniciava a les 9.00 i Sky, una nova incorporació de 16Km amb inici a les 10.00h. D’entre els més de 300 participants de la SKY 16K, el corredor d’elit murcià Pablo Bautista de Nnormal va sorprendre per la seua velocitat, 3,59 km/h, i en 59 minuts i 45 segons es proclamava campió absolut masculí. Bruno Deltoro Sabater de Villar del Arzobisbo  va arribar segon amb 1.06 i Adrián Herrerías Blanes de Muro va ser tercer amb un temps d’1.07. L’equip femení de Lurbel amb María Fuentes Olcina i Alba Sanegre va aconseguir or i plata respectivament, amb uns temps d’1.10:49 i 1.16:19. El podi va ser completat per María Millana Cortell, corredora de Gandia, amb 1.21:49.

Un dels moments més renyits del matí el van oferir  4 corredors que van entrar pràcticament junts en meta. El finlandés Samu Heiska i el corredor local Emili Sellés van compartir primera posició amb 2 hores, 6 minuts i 45 segons. Samu Heiska no va ser l’únic a repetir podi, i Jan Ballbé va aconseguir de nou una segona posició amb un segon de diferència respecte als primers. En tercer lloc va quedar Pablo Val Polo de Iecla. La il·licitana Anna Vicente amb 2 hores i 43 minuts va aconseguir la primera posició, seguida de Núria Pineda de Club Dark Trail Running Alacant amb 2.44 i Eva Fernández del Paterna Runners Club amb 2.48.

Finalment, la prova Stages que es compon de l’acumulat de Quilòmetre Vertical, Max 46K i Expert 24K va tindre dos guanyadors absoluts. De nou, Jan Ballbé i Inés Marrahí Gomez, van pujar al podi per tercera vegada.

Imatge: Rafa Romero

Alcoi torna a honrar al Jesuset del Miracle

Alcoi va celebrar ahir diumenge el dia gran de les festes en honor al Jesuset del Miracle que commemoren el robatori i posterior troballa miraculosa de les sagrades formes l’any 1568. En els dies previs es van dur a terme diversos actes religiosos en el Monestir del Sant Sepulcre entre els quals va destacar el novenari, estructurat en tres tridus, i que va comptar amb la predicació de sacerdots alcoians o que exerceixen el seu ministeri en la capital de l’Alcoià. També han destacat moments com la declamació  del Sermó del Robatori que es va pronunciar fa 456 anys, la representació de l’Acte Sacramental ‘El Jesuset del Miracle’ a càrrec del Grup Tesalín i les vespres solemnes amb benedicció eucarística així com la santa missa.

La jornada d’ahir va comptar amb l’eucaristia solemne oficiada enguany pel bisbe de Lleida i natural de Muro, Monsenyor Salvador Giménez Valls, que va destacar pel brillant acompanyament musical i fins i tot per l’assistència de nombrosos fidels. Abans de l’ofici religiós va ser traslladat el Santíssim Sagrament des de la parròquia de Santa María fins a l’església del Monestir del Sant Sepulcre i durant la missa l’alcalde va llegir el vot solemne que va fer la ciutat en 1569 per a venerar a través dels segles al Jesuset del Miracle després de la seua intercessió en el robatori de les sagrades formes de fa 456 anys. Seguidament, va partir la processó amb la imatge del Jesuset del Miracle portada en andes per xiquets i en la qual va destacar també la presència de la custòdia sota pal·li que va rebre diversos homenatges al llarg del trajecte mentre era portada per integrants del Gremi de Llauradors. L’Adoració al Santíssim Sagrament va comptar amb el llançament de pètals per part dels més xicotets i el Grup de Danses Sant Jordi va obrir la comitiva amb diveros balls tradicionals.

La processó va recórrer part del Centre de la ciutat i va culminar prop de les dues del migdia a l’església de Santa María mentre sonaven amb força les campanes del temple gràcies als voltejos manuals efectuats per la Colla de Campaners d’Alcoi. Les entitats religioses de la ciutat, l’Associació del Jesuset del Miracle amb el seu president Jorge Ponsoda al capdavant i part de la corporació municipal presidida per l’alcalde (Toni Francés), van prendre part també en una entranyable processó que a diferència d’anys anteriors va transcórrer en aquest 2024 amb una climatologia quasi primaveral.

‘Mediodía Cope’ Alcoi dilluns 29 de gener 2024 (14:20h)

Hui dilluns t’hem avançat que entre demà i el dimecres es durà a terme l’asfaltat de la rotonda de l’accés nord a Alcoi. També hem destacat que el govern local i el PP discrepen per les ajudes a comerços, pimes i indústries.

Les ajudes destinades per l’Ajuntament d’Alcoi a comerç, indústria i pimes durant l’any passat 2023 han enfrontat en els últims dies al govern local i al Partit Popular. L’executiu, que formen PSPV i Compromís, ha assegurat que els tres sectors industrials van percebre l’any passat més de quatre milions d’euros mentre que el PP discrepa posant l’accent en el fet que bona part d’eixa quantitat procedeix de la Diputació d’Alacant.

Des del govern indiquen que 452 petites i mitjanes empreses van rebre ajuda amb un import màxim de 1.500 euros igual que recorden  les inversions realitzades als polígons alcoians, les quals superen els 2,1 milions d’euros. D’aquesta xifra, més del 65% va ser finançada amb ajudes de l’IVACE, la qual cosa suposa quasi 1,5 milions. A això se li uneixen els fons destinats a promoció i dinamització comercial. En aquest sentit destaquen els bons consum, amb un import total de 1,2 milions d’euros entre les dues campanyes realitzades, i una repercussió econòmica per al comerç local de la ciutat que ha superat els 1,8 milions d’euros. També, altres campanyes comercials s’han realitzat amb ajudes de la Generalitat (CMPROM i CMDAFC), per un valor superior als 50.000 euros amb què s’han pogut realitzar accions de promoció com la Nit del Comerç o el Mercat de Sant Jordi. Finalment, afirmen que es van invertir 9.000 euros destinats a dinamitzar els mercats municipals “s’ha fet un esforç econòmic per a fer costat als nostres sectors productius però seguirem per la mateixa línia l’any que comença. Per a aquest govern és una prioritat apostar per les petites empreses i autònoms alcoians, potenciant el teixit empresarial alcoià i intentant mitigar els problemes que pateixen“, destacava en COPE ALCOI aquest dilluns el vicealcalde de la ciutat; Àlex Cerradelo.

El PP recorda que 600.000 euros els ha aportats Diputació

Des del Partit Popular han assenyalat que una part d’eixa quantitat d’ajudes que va aportar l’Ajuntament a comerç, indústria i pimes procedeix de la Diputació d’Alacant. Els populars afirmen que  “és inadmissible que el govern municipal s’atribuïsca un mèrit que no li correspon ja que és l’ens provincial el que amb més 600.000€ de l’ajuda extraordinària del 2023 a petites empreses per la guerra d’Ucraïna i altres 600.000€ dels bo consum, és qui realment ajuda als ciutadans d’Alcoi. Mentrestant, el propi govern de Francés deixa a la ciutat sense cap mena d’ajudes“, ha afirmat el portaveu de la formació; Carlos Pastor. Finalment es mostren crítics amb PSPV i Compromís “l’Ajuntament d’Alcoi, que és qui tramita aquestes ajudes, es vulga apuntar el punt obviant que qui atorga eixes ajudes és la pròpia diputació provincial. Hem hagut de presenciar sobretot en xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació, com el propi edil de promoció econòmica, comerç i consum Alex Cerradelo, feia passar com a pròpia del govern municipal una ajuda que és íntegrament de la Diputació d’Alacant”, va concloure el també Diputat Provincial dels populars per aquestes comarques.

Informatiu matinal dilluns 29 de gener 2024 (07:20h)

Hui dilluns hem destacat l’opinió dels alcoians al voltant dels canvis a l’ordenança festera que es van aprovar dijous passat a l’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi. També hem destacat que el govern local presumeix que comerç, pimes i indústria van percebre més de quatre milions durant el 2023.

Alcoi fa un pas definitiu cap a la plena integració de la dona en la Festa. Dijous passat es va celebrar l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi del mes de gener i es van aprovar canvis significatius en l’ordenança festera. Aquesta última permet que a partir d’ara les dones puguen exercir el càrrec de Capità o Alferes. D’altra banda, les Filaes que desitgen poden optar pel vestit únic sense distinció de gènere, la qual cosa possibilita les esquadres mixtes. Seran, precisament, les mateixes Filaes les que decidisquen internament si continuen o no amb els dissenys masculí i femení o si opten per un únic disseny. L’ordenança només preserva per als homes -al·legant motius històrics- el paper de Sant Jordiet i també el de Mossén Torregrossa. Els esmentats canvis van eixir a avant amb una suficient majoria.

Els esmentats canvis van eixir endavant amb una suficient majoria. Cal destacar que podien votar 56 integrants de l’Assemblea entre la Directiva, Cos de Majorals, Consell i Filaes. Setze d’ells van votar en contra a la possibilitat que les dones facen càrrecs i al fet que les Filaes trien vestimenta única. A més quatre Filaes (Llana, Verds, Gusmans i Almogàvers) van votar NO a totes les modificacions mentre que les dues dones que tenien dret a vot, que pertanyen al Cos de Majorals, es van mostrar contràries a les esquadres mixtes i fins i tot al fet que una dona siga Capità o Alferes.

Dia històric, segons l’alcalde

Després de l’Assemblea d’ahir, l’alcalde d’Alcoi ha felicitat l’Associació de Sant Jordi pels canvis aprovats en l’Ordenança de la Festa. Toni Francés ha qualificat el dia d’ “històric” i ha destacat que des del govern local estan “molt satisfets per aquest pas. Vull donar l’enhorabona a la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi per tot el treball que han fet juntament amb els Primers Trons i especialment al seu president, Juan José Olcina. Les festes són un reflex de la societat, i la festa evoluciona igual que evoluciona la societat. Hem de continuar treballant en tots els àmbits per a tindre una igualtat real entre dones i homes“, ha significat el primer edil.