Una cimera internacional debat la jornada laboral de quatre dies

La celebració de la Cimera Internacional de la Setmana de Quatre Dies reunirà aquest divendres i dissabte a València líders polítics i sindicals com Yolanda Díaz, Íñigo Errejón, Mónica Oltra, Unai Sordo o Pepe Álvarez, així com els experts John McDonnell, Katrin Langensiepen o Gudmundur Haraldsson.

La jornada laboral setmanal de quatre dies forma part del debat laboral a Espanya i a altres països del món. Bèlgica, per exemple, va autoritzar a partir del passat febrer aquesta jornada laboral de forma voluntària i el personal pot concentrar l’horari setmanal en quatre jornades sense treballar menys hores. A Espanya, algunes empreses han obert el camí. Així, els treballadors de la firma de moda Desigual aprovaren, en octubre del 2021, la proposta de l’empresa de posar en marxa la jornada laboral de quatre dies a la setmana –tres presencials i un de teletreball– a canvi d’una reducció salarial del 6,5%.

A la Comunitat Valenciana també s’ha posat sobre la taula aquest debat, sobretot arran de la pandèmia. La Generalitat va anunciar en desembre del 2021 que pretén dedicar deu milions d’euros a donar suport a les empreses valencianes que s’acullen a la jornada experimental de quatre dies setmanals, o 32 hores, sense variació de salari per a la plantilla.

El programa d’aquesta cimera, que ha deixat pràcticament esgotat l’aforament presencial de la sala d’actes del Centre Esportiu-Cultural Petxina, reunirà també representants del món empresarial, acadèmic i d’organitzacions internacionals especialitzades en el seguiment i anàlisi de la implantació de la jornada laboral de quatre dies o 32 hores setmanals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *