Torna a quedar deserta la licitació de les obres del polígon de La Beniata d’Alcoi

La licitació de les obres de millora en el polígon de La Beniata d’Alcoi, segons ha comunicat l’Ajuntament, ha tornat a quedar deserta. El motiu radica en el fet que l’empresa a la qual es va adjudicar l’execució dels treballs no ha presentat, dins del termini, la documentació requerida per a formalitzar el contracte.

Des del Consistori assenyalen que hi han mantingut una reunió amb la Cambra de Comerç, la Federació d’Empresaris FEDAC i representants del polígon per a explicar-los la situació, així com les mesures i accions que es van prendre per a millorar l’actuació respecte de 2021. També se’ls ha emplaçat a una futura trobada per a plantejar les actuacions a dur a terme en 2023 en aquest polígon «tant des del punt de vista polític com tècnic s’ha fet tot el necessari perquè aquesta licitació tirara avant, fora atractiva per a les empreses i que aquestes comptaren amb els temps necessaris per a preparar les seues propostes. No obstant això, els processos públics de contractació comporten sempre un cert grau d’incertesa i situacions com aquesta poden succeir. Així i tot, ja s’ha començat a treballar i a consensuar un nou projecte perquè la millora del Polígon de La Beniata siga una realitat l’any vinent«, subratlla el regidor; Jordi Segura.

L’escenari actual ha fet impossible iniciar el passat mes de setembre qualsevol alternativa de contractació, siga negociat sense publicitat o amb una nova licitació. Els temps que aquests processos comporten fan impossible l’execució de l’obra dins dels terminis establits per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la concessió de les seues ajudes, que finalitza el desembre de 2022.

Cal recordar que les obres del polígon de La Beniata es van licitar per primera vegada en 2021 amb un preu de 279.984,03 euros. No obstant això, van ser declarades desertes perquè no es va presentar cap empresa. Una vegada concedida la subvenció de l’IVACE a la fi de maig de 2022, es va iniciar procés de licitació, oferint-se l’obra i la seua direcció tècnica al mercat l’agost de 2022, amb temps suficient per a la seua contractació i execució en termini.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *