Problemes en la circulació en la primera jornada de les obres del carril bici

Comencen les obres del nou carril bici i no ho fan, precisament, exemptes de polèmica. La construcció del primer tram, el que va des del pont de Sant Roc fins a la Rosaleda, arrancava aquest dilluns i sembla que hi ha hagut problemes en la circulació en aquesta primera jornada.

El trànsit no fluïa amb normalitat i va haver-hi algunes retencions en les hores punta del dia. Preocupa, sobretot, perquè es tracta una de les principals vies de la ciutat. «Ja des de l’altura de l’Església de Sant Roc, el carril bus i el de la dreta estaven tallats. Només quedava un carril per a poder circular i ha sigut una mica caòtic», explicava una alcoiana que es dirigia a treballar a primera hora del matí.

No obstant això, les obres acaben de començar. Són els primers dies i caldrà esperar per veure si es solucionen aquests xicotets problemes en el trànsit. Perquè, si no és així, hi haurà incidències durant diversos mesos.

Així serà la nova circulació

Com et contàvem en Cope Alcoi, una vegada finalitzades les obres, el trànsit sofrirà alguns canvis. Es suprimirà el carril bus, que serà per on discorreran les bicicletes -carril amb els dos sentits de circulació. El transport públic, per tant, s’incorporarà als dos carrils fins ara destinats per a la resta de vehicles. I, en els ponts, les bicicletes només podran circular en el sentit del trànsit rodat, ja que ho faran amb la resta de vehicles a motor.

La ciutadania, de moment, es troba dividida. I és que encara que alguns alcoians creuen que és un projecte necessari, altres no confien en la utilitat del carril i es plantegen alguns dubtes: què fer si s’arriba a un pont en sentit contrari al del trànsit rodat? Es podran realitzar correctament les parades del autobús?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *