Nicolás Sánchez és presentat com a Sant Jordiet de les Festes d’Alcoi 2023

El pati del Col·legi La Salle d’Alcoi ha sigut l’escenari que ha acollit aquest divendres la presentació oficial d’un dels principals protagonistes de les Festes de Moros i Cristians del 2023. Es tracta del Sant Jordiet, paper que el pròxim any encarna el xiquet Nicolás Sánchez Linares.

La cerimònia ha estat conduïda per Noor Carchano, alumna de segon de Batxillerat, i aquesta s’ha encarregat de presentar a tots els protagonistes que han intervingut al llarg de l’acte. En primer lloc s’han entregat els premis del concurs de poesia i dibuix que ha organitzat el centre educatiu amb motiu d’aquesta efemèride mentre que el pare de l’infant, Luís Sánchez, ha dirigit unes paraules que han servit per a felicitar el Sant Jordiet davant la important tasca que comença a viure de ple a partir d’aquest Mig Any Fester. Després, s’ha materialitzat el traspàs de la bandera que simbolitza el càrrec i Fernando Rius Mestre (Sant Jordiet 2020) li ha fet entrega de l’emblema del patró de la ciutat a Nicolás Sánchez Linares entre forts aplaudiments. També els seus companys de classe han volgut estar al seu costat i han simulat una xicoteta desfilada als sons de la música festera. Marc Segura, Director de La Salle, ha recordat en el seu parlament que Sant Jordiet és una figura que simbolitza la pau mentre que el President de l’Associació de Sant Jordi (Juan José Olcina) ha desitjat el millor al xiquet i a la seua família en aquest any tan especial. Finalment ha intervingut Toni Francés, l’alcalde d’Alcoi, per a donar l’enhorabona a Nicolás Sánchez en el dia en el qual comença ja a ser una relitat el somni de representar al patró de la ciutat. La interpretació de l’Himne de Festes, entonat amb alegria per tots els presents, ha posat el colofó a una vesprada de tardor en la qual els 23 graus que marcava el termòmetre feien recordar al mes d’abril i a la primavera.

Han acompanyat a Nicolás Sánchez Linares en aquest acte la quasi totalitat de la Corporació Municipal d’Alcoi, la Filà Andaluces amb el seu Primer Tro (Nando Moncho) i bona part de la comunitat educativa de La Salle. També han tingut un paper destacat els Càrrecs de les Festes 2023 que seran presentats en unes hores al Teatre Calderon.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *