L’OMIC d’Alcoi recupera quasi 9.000 euros en reclamacions a companyies de transport

L’ Oficina Municipal d’Informació a la persona Consumidora d’Alcoi, OMIC, ha tramitat entre 2020 i 2021 un total de 53 reclamacions en el sector transports per cancel·lació de contractes a causa de la Covid-19 o de les restriccions establides per l’Estat d’Alarma. En total s’ha aconseguit recuperar 8.900 euros de les persones consumidores.

D’aquestes 53 reclamacions cal ressaltar que 33 han sigut per a companyies de vol, havent-se resolt 19 reclamacions de manera favorable, 5 desfavorable, 2 estan en tramitació, 6 no han sigut contestades encara i 1 ha sigut desestimada. En creuers (viatges combinats) hi ha hagut 6 reclamacions, de les quals 2 s’han resolt favorablement, 2 desfavorablement i 2 encara estan en tramitació i finalment l’única reclamació amb tren s’ha resolt favorablement. La resta han sigut per a uns altres com a plataformes i agències de viatges per cancel·lacions tant de vols com de viatges combinats «els viatges no són els únics contractes que s’han cancel·lat per coronavirus. Moltes persones s’han vist obligats a anul·lar i cancel·lar molts altres serveis com a esdeveniments culturals o espectacles, activitats de tota mena, celebracions familiars, encàrrecs, etc., o no els prestaran uns serveis que ja havien pagat. Les persones consumidores tenen dret a recuperar els seus diners, perquè aqueixes cancel·lacions no han de ser a la seua costa. Totes les persones han de saber que l’OMIC està també per a ajudar-los amb les seues reclamacions«, ha explicat la regidora d’Informació i Defensa de la Ciutadania, Teresa Sanjuán.

Assenyalar que un any després de la declaració del primer Estat d’Alarma, encara són molts els consumidors que no han obtingut el reembossament dels viatges cancel·lats en diferents moments, a conseqüència de la pandèmia. En bastants casos han rebut un bo que no han pogut utilitzar o bé han iniciat alguna reclamació, sense èxit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *