Les mascotes van rebre la seua benedicció en el Convent de Cocentaina

Les fortes ratxes de vent que van assotar la comarca dimarts passat 17 de gener no van ser impediment perquè es duguera a terme a Cocentaina la tradicional benedicció d’animals coincidint amb el dia de la festivitat de Sant Antoni Abat. L’acte va tindre lloc en la placeta exterior del Convent dels Pares Franciscans i fins allí es van acostar nombrosos contestans a partir de les cinc de la vesprada per a renovar un costum en la qual les mascotes tenen sempre un protagonisme destacat.

Els voltejos de les campanes de l’església de Sant Sebastià Màrtir van ser el senyal que van advertir a la població de l’inici d’aquest acte religiós en el qual el Guardià del mateix Convent, Fra Fernando Fuertes Garrigós, es va encarregar de pronunciar una oració, així com de recordar la importància que tenen els animals en la nostra vida quotidiana. També va advocar pel respecte cap als mateixos i fins i tot va fer referència al mateix Sant Antoni del Porquet en honor del qual es realiza tota aquesta gran festa “posem sota la seua protecció a les nostres mascotes de companyia, però també ho fem recordant ací en el Convent de Cocentaina a Sant Francesc d’Assís, el qual va mostrar un gran amor pels animals i el medi ambient que van ser determinants perquè fora nomenat patró de l’ecologia”, va comentar Fra Fernando en la seua intervenció. Després d’aquestes paraules va arribar el moment esperat de la benedicció sent els gossos l’espècie més present en la singular cerimònia, encara que no van faltar tampoc algun gat, periquitos, tortugues i fins i tot hàmsters.

La festivitat de Sant Antoni Abat en la Vila Comtal va culminar amb una missa solemne en el seu honor dins de l’església del Convent res més finalitzar la citada benedicció dels animals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *