L’AOVE Fòrum Internacional tornarà a la Fira de Cocentaina

La programació de la Fira de Tots Sants inclourà la II edició de l’AOVE Fòrum Internacional, una cita que busca premiar el millor oli d’oliva i que ja està plenament consolidada a la Vila Comtal. L’esdeveniment es va portar endavant per primera vegada l’any passat i una empresa de Balones es va convertir en guanyadora d’aquest.

Les activitats arranquen aquest mateix divendres amb una primera Jornada que porta per títol «L’AOVE: qualitat, salut i gaudir» i que vol donar a conéixer els beneficis dels olis d’oliva verge extra (AOVE) a la salut i la gastronomia. La mateixa es podrà seguir de forma presencial, des del Centre Cultural El Teular, o en streaming a través dels perfils de Facebook i YouTube oficials de la Fira de Tots Sants en horari de 17h a les 19h. Aquesta primera trobada l’obrirà Anúncia Carpio, biòloga i especialista de llarga experiència a l’Institut del Greix de Sevilla (CSIC), amb una xarrada sobre ‘Els olis prèmium. ¿Tradició o innovació?’ i seguidament el catedràtic d’Immunologia de la Universitat de Jaén, el Doctor José Juan Gaforio; tractarà el tema de la salut relacionat amb el consum de l’AOVE, amb una ponència anomenada ‘Podria la Nutrició potenciar la resposta immune enfront de virus com SARSCOV2 ?- Què aporten els olis d’oliva verges?’. L’última part de la jornada estarà destinada als AOVE a l’alta cuina. El Xef Kiko Moya, responsable del restaurant l’Escaleta de Cocentaina, descobrirà els secrets de l’alta cuina, elaborada amb els AOVE saludables de la Comunitat Valenciana.


A l’acabar les conferències s’obrirà una taula redona i torn de preguntes amb els ponents per als participants, tant els que assistisquen de forma presencial com a través de streaming «l’ampliació del programa d’activitats és una aposta per consolidar el certamen iniciat l’any passat i per seguir fent valdre l’AOVE des de diferents àmbits de la societat, alhora que obrim noves oportunitats per als nostres productors i els olis del nostre territori«, assenyala el President de la Cooperativa; Rafael Montava. Per la seua banda la regidora de Fira, Eugènia Miguel, assegura que aquest certamen ha vingut per a quedar-se «després de la gran acollida de la primera edició del certamen l’AOVE Fòrum el certamen és part ja de la Fira de Tots Sants. Una activitat molt lligada a les arrels agrícoles d’aquesta Fira i que ens permet posicionar la qualitat dels nostres olis en l’àmbit internacional i impulsar el sector a les nostres comarques«, afirma.

El programa d’activitats es completarà amb una trobada sobre mercats importadors a l’octubre i la celebració del concurs al novembre dins de totes les propostes previstes per a la Fira d’enguany.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *