L’Alcoià i el Comtat es preparen per a rebre l’esperada visita de Ses Majestats

Melcior, Gaspar i Baltasar ja s’encaminen fins als municipis de la comarca i arribaran als mateixos en la vesprada del 5 de gener després d’un llarg viatge iniciat en les llunyanes terres d’Orient. En aquesta ocasió es recupera pràcticament la normalitat en tots els actes relacionats amb la vinguda dels sobirans després que en els dos últims anys la pandèmia condicionara el format de les diferents celebracions.

Cocentaina ha estrenat la novetat del Campament Reial

El Patronat Sagrat Cor de Jesús, que en 2022 va complir el seu centenari, és l’entitat encarregada d’organitzar la Cavalcada en la Vila Comtal. El diumenge 1 de gener va arribar l’Emissari  al municipi, a partir de les 19:00h, per a proclamar el bàndol i els més xicotets van poder depositar les cartes amb les seues peticions a les burretes presents en una desfilada que va discórrer pel Passeig del Comtat fins a arribar al Pla. Ja ahir es va estrenar la novetat del Campament Reial a l’entorn del Palau Comtal així com al pati d’armes de l’històric edifici “van poder visitar-lo durant la vesprada i la veritat és que des del Patronat ho han preparat tot amb molta il·lusió perquè als xiquets se’ls faça més curta l’espera de l’arribada dels Reis Mags. A més enguany havien de mirar al Castell perquè tindran algun senyal des de principis de setmana”, detallava dies arrere la regidora de Tradicions; Paqui Ruiz. El dia 5 de gener l’activitat començarà a les tres de la vesprada amb el volteig general de campanes a l’església de Santa María, fet que advertirà de l’arribada del Patge a les portes del temple mentre els seus emissaris reparteixen per les cases les ‘bandejes’ repletes de dolços, així com de llepolies. A la mateixa hora en la placeta de Sant Miquel, al costat de l’església del Salvador, ja es podrà veure als Reis Mags abans que inicien la seua desfilada pel Passeig del Comtat a partir de les set de la vesprada. La Cavalcada finalitzarà davant el Palau Comtal amb l’Adoració a la Sagrada Família, una cerimònia que anirà acompanyada d’efectes pirotècnics.

La Cavalcada de Muro deixa de ser estàtica

A Muro, després de dos anys de Cavalcades estàtiques per la pandèmia, es recupera l’itinerari tradicional d’una desfilada que donarà inici a partir de les 18:30h en l’ermita de Sant Antoni amb la disparada d’un castell de focs artificials. A partir d’ací discorrerà la comitiva per la carretera fins a endinsar-se en el barri antic per la citada plaça de l’Ermita. Allí, els Reis Mags faran un alt en el camí per a entrar dins del temple i visitar a la Verge dels Desemparats en un senzill homenatge a la patrona. Després seguirà la Cavalcada pels carrers del nucli històric passant per punts emblemàtics com la Placeta Molina o la Plaça de l’Església fins a concloure en la plaça del Matzem. Precisament aquest punt serà escenari aquest any de l’Adoració a la Sagrada Famíliahem volgut fer aquest canvi per a donar-li un major realç a l’acte ja que aquesta plaça ens dona més possibilitats i permet al públic poder contemplar un instant que serà molt especial per a posar el fermall d’or que mereix la CXXII edició de la nostra Cavalcada”, detallava Abraham Molina Mur com a president de la nova Associació dels Reis Mags. Abans d’això, l’1 de gener a la vesprada, va visitar la població el Patge Real per a anunciar l’esmentada visita dels Reis Mags en una desfilada que també va fer el recorregut habitual permetent als xiquets depositar les cartes en les burretes que acompanyaren al regi emissari. També el 5 de gener, entre les 10 i les 13 hores, es podrà visitar el Campament que els sobirans instal·laran en el Camp de Futbol del Patronat.

Els Reis Mags també passaran per altres localitats de la comarca com a l’Alquria d’Asnar, Onil, Agres, Ibi, l’Orxa, Beniarrés, Fageca, Alfafara, Benilloga, Alcosser o Benillup. Per cada municipi repartiran dosi de màgia i il·lusió, així com els millors desitjos per a l’any que acaba d’arrancar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *