La UCAN de Cocentaina detecta més del doble de substàncies estupefaents que l’any passat

La Unitat Canina de la Policia Local de Cocentaina (UCAN), formada per dos policies i dues gosses ensinistrades, ha detectat un total de 229 aprehensions de droga en la població entre el període comprés entre setembre del 2019 i agost del 2020. Malgrat la pandèmia, i la no celebració de les Festes patronals, la UCAN va detectar més del doble de substàncies respecte a l’anterior període anual on es van intervindre un total de 123 actes de droga.

De les 229 actes de droga cal esmentar que en 106 d’elles els cans les han detectades directament sobre la persona denunciada o pertinences. Les restants, 123, han sigut majorment detectades als parcs públics de la localitat i han estat considerades com a actes sense autor conegut. Es tracta de substàncies que els consumidors oculten en lloc pròxim on es troben per a no ser denunciats «les substàncies més intervingudes són dosis marihuana i d’haixix, seguida de la cocaïna i pastilles d’èxtasis. No han sigut detectades dosis d’heroïna o drogues sintètiques com l’speed, encara que els cans són capaços de detectar-los«, afirma Òscar Gómez Venteo; un dels agents que integra la UCAN contestana.

La Unitat Canina es va crear el juny del 2018, moment en què es van adquirir els animals amb pocs mesos d’edat i que es van assignar als guies, els qui van ser els encarregats de la seua cura i manteniment així com del seu ensinistrament per a poder exercir la seua labor en via pública. A data de gener del 2021, i des de la seua creació, les gosses han detectat prop de 500 substàncies prohibides i de manera notòria s’ha apreciat un fort descens de consum en diverses zones públiques de la localitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *