La reforma de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi costarà quasi 8’5 milions d’euros

El pressupost inicial era de 3,9 milions d’euros, però el concurs públic va quedar desert. Amb la revisió de preus i la inclusió de noves actuacions per a la reforma de l’IES Andreu Sempere, es calculava una inversió de la Conselleria d’Educació de 6,2 milions. Però aquest tampoc serà el preu definitiu.

Segons assegura Jordi Silvestre, regidor d’Educació, en declaracions a Cope Alcoi, la partida pressupostària s’elevarà fins a quasi 8,5 milions d’euros. I és que sobre el 6,2 milions que estaven previstos s’ha de fer una nova revisió de preus, tenint en compte el nou mòdul econòmic de la conselleria d’octubre de 2022.

Retards en el projecte

El projecte, no obstant, estava previst que s’aprovara a l’últim Ple Municipal de l’any, el de desembre. Així ho confirmava la regidoria després de la reunió que van mantindre amb la conselleria d’Educació i representants de l’institut a principis de novembre. Al final, però, no ha sigut així. Però, per què aquest nou retràs?

Explica Silvestre que tot es deu a un canvi d’última hora informat per la conselleria d’Educació fa dues setmanes. I és que el projecte estava inclòs en el Pla Edificant, que permetia transferir les competències a l’Ajuntament. No obstant, la inclusió de noves actuacions ha portat a la conselleria a haver de tancar aquest pla i obri un altre nou. «La gent ha d’entendre que nosaltres hem d’anar de la mà de la conselleria i buscant sempre el benefici del centre educatiu, perquè aquesta era l’única manera d’incloure les noves actuacions», explica el regidor.

Ara, per poder accedir a aquest nou pla, s’ha de presentar una nova memòria valorada amb les noves actuacions i els nous preus. I, insisteix Silveste, en això estan treballant. Els plaços, de nou, es retarden, però explica el regidor que el compromís de la conselleria és agilitzar el procés ‘al màxim’.

Sobre terminis concrets no parla Silvestre. El que sí assegura és que espera que aquest pròxim estiu puga estar el projecte licitat i comencen les obres.

Crítiques de l’oposició

Des de Guanyar Alcoi denuncien que el retards es deuen a les ‘constants errades’ del Consistori en el projecte. «Durant tota la legislatura hem estat fent un seguiment constant de l’obra i sempre hem rebut la mateixa resposta per part del govern: no saben quan començarà», assegura Mauro Colomina, portave de la plataforma municipalista. I afig: «Ja no sabem si és perquè no saben com gestionar l’obra o bé perquè no volen donar suport a l’educació pública.»

Unes crítiques a les que respon el regidor d’Educació. «És molt fàcil culpar a l’Ajuntament, quan hi ha determinats departaments que estan deixant de banda altres assumptes per avançar amb aquest projecte. Nosaltres estem totalment implicats».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *