La lectura del Privilegi més inclusiva

L’Ajuntament de Cocentaina va triar enguany a les entitats socials TAPIS i el Centre Ocupacional Gormaget per a dur a terme durant el dia d’ahir la lectura del Privilegi de la Fira en el transcurs de la inauguració oficial d’una edició que marcarà un abans i un després en la història recent del certamen. Des del Consistori expliquen que, amb aquesta decisió, el poble de Cocentainaha volgut reconéixer l’excel·lent capacitat d’adaptació dels integrants del TAPIS així com del Centre Ocupacional Gormaget a les circumstàncies que ha generat la crisi sanitària per la qual estem travessant“, va manifestar l’alcaldessa de la Vila Comtal; Mireia Estepa.

Les encarregades de llegir el Privilegi foren Luisa Miralles com a representant del TAPIS i Belén Carbonell en representació del Centre Ocupacional de Gormaget. Les dues protagonistes es van mostrar molt contentes per haver realitzat aquesta tasca i van agrair que l’Ajuntament haguera pensat en les seues respectives entitats per a portar endavant la mateixam’he sentit en un núvol, com si estiguera flotant, però al final ho he fet molt bé i ha sigut una bonica experiència“, va destacar als micròfons de COPE ALCOY Luisa Miralles. Per altre costat ambdues van manifestar que durant les setmanes prèvies a la inauguració de la Fira havien estat preparant aquest text que encara conserva paraules del valencià antic “hem estat assajant i, encara que imposa molt, he gaudit“, assegurà Belen Carbonell.

La lectura del Privilegi, atorgat en 1346 pel Rei Pere IV El Cerimoniós per a autoritzar la celebració d’una fira anual, té lloc cada any des dels balcons del Palau Comtal durant la inauguració del certamen però enguany la situació sanitària extraordinària ha motivat que la mateixa es realitzara a l’interior de l’històric edifici contestà i amb aforament limitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *