La Fira de Cocentaina reforça el sector de l’alimentació de cara a la pròxima edició

La Fira de Tots Sants de Cocentaina 2022 ha començat el compte després de l’acte de presentació celebrat el divendres passat, i en què ja es van  avançar algunes de les que seran les principals novetats del certamen, que aquest any torna al seu format original d´un cap de setmana. En la que serà la seua 676 edició, el sector alimentari i la gastronomia experimentaran els principals canvis, tant pel que fa a l’organització dels llocs de venda de  productes, com a l’ampliació del sector amb noves àrees.

Des de l’organització han volgut centrar les millores d’aquest any en la reestructuració i l’ordenació dels punts de venda de productes alimentaris perquè estiguen més fusionats i facilitar el recorregut. La nova distribució del sector  d’alimentació i gastronomia passarà per ubicar a la part baixa del carrer Mosen Raduan i Jaume I la restauració variada amb food trucks i ambient musical. Després al carrer Jaume I, Roger de Lluria i Plaça alcalde Reig hi haurà estands modulars amb productes típics, denominacions d’origen, certificacions ecològiques i olis. A més al carrer Sant Francesc estarà la fruita seca, dolços i complements mentre que a l’inici del carrer Convent i Ben Khanis destacaran les olives, albergínies i adobats. Finalment a la Plaça Anselmo Martí podrem trobar salats, embotits, formatges tant per a la venda com per a la degustació amb la barra central «en aquest punt hi haurà també un mercat on el visitant podrà degustar els productes que adquirisca als llocs d’alimentació. Com ja es fa als principals  mercats d’abastament de les capitals, on l’usuari pot consumir in situ els  productes que s’ofereixen a les diferents parades, la Fira de Cocentaina  disposarà aquest any, com a novetat, d’una zona de taules i barra de beguda, al  parc de la Plaça Anselmo Martí (Camet), on tastar l’àmplia oferta d’alimentació  que ofereix el certamen firal contestà«, explica la regidora Eugènia Miguel.

Cal recordar, a més, que per la Fira apostarà enguany per millorar l’accessibilitat de visitants i expositors així com reduir residus i costos energètics. En el cas de la inclusió, per exemple, tots els serveis públics estaran adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. D’altra banda, s’ampliaran les àrees destinades a canviadors de nadons i lactància al llarg de tot el recorregut. Mesures que se sumen a les ja implantades en edicions anteriors en aquesta matèria.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *