Ixen a concurs les obres per a habilitar l’aparcament públic a La Riba d’Alcoi

Les obres per a la construcció de l’aparcament públic de La Riba estan cada vegada més a prop després que l’Ajuntament d’Alcoi haja tret a concurs la primera fase d’uns treballs que suposaran la creació de més de 100 places d’estacionament. El pressupost base de licitació és de 482.021,50 euros (IVA inclòs) i compta amb una subvenció del 90% sobre la base imposable sol·licitada, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea Next Generation.

Aquest aparcament estarà ubicat darrere del carrer Sant Nicolau, entre els carrers La Torre de les Maçanes i Sor Elena Picurelli, per on s’accedirà. Per fer possibles les 100 primeres places; es proposa un termini de quatre mesos per a executar les obres, a partir que se signe l’acta de replanteig. Les empreses interessades poden presentar les ofertes fins al 17 de gener a les 12 hores «amb aquesta licitació, els tràmits per a habilitar l’aparcament de La Riba entren en la recta final, perquè una vegada es resolga començaran les obres. Es tracta d’una reivindicació de veïns i comerciants del Centre, alhora que millorarà la mobilitat i ens permetrà complementar i potenciar la zona de baixes emissions en aquest barri, destaca el regidor d’Urbanisme; Jordi Martínez.

Cal recordar que el punt on s’habilitarà l’esmentat aparcament compleix amb un doble objectiu. Per una banda, dotar d’estacionament a eixa zona a l’esquena de Sant Nicolau, per a atendre la demanda existent tant de veïns i comerciants com de ciutadans que acudeixen a serveis pròxims com, per exemple, l’Àgora. Per altre costat s’estima que actuarà com a aparcament dissuasiu i evitarà entrar amb el vehicle als carrers pròxims del Centre. L’Ajuntament compta amb prop de 10.000 metres quadrats de terreny per a habilitar aquesta infraestructura, que procedeixen del sòl facilitat per l’EVHA (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl) i l’adquirit pel Consistori el mes de setembre passat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *