Fins 10.000 euros anuals per als metges que ocupen places de difícil cobertura a hospitals com el d’Alcoi

Com ocorre en moltes ocupacions públiques, en Sanitat hi ha places de difícil cobertura. Parlem de vacants que, després d’esgotar-se tots els processos de selecció, romanen més de dotze mesos sense ser cobertes.

Que falte personal sanitari és un risc i es tracta d’una situació que, lamentablement, ocorre a molts hospitals de la Comunitat Valenciana. I entre ells es troba l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. Encara que la situació ha millorat en els últims mesos, continua havent-hi places de difícil cobertura.

Ara, per fer front a aquesta problemàtica, el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha anunciat un incentiu de fins 10.000 euros anuals més per als metges que ocupen una d’aquestes places. I no només hi haurà retribució extra per a aquest tipus de facultatius. També els infermers i altres sanitaris tindran la possibilitat de cobrar per serveis puntuals.

En aquest sentit, els professionals que reforcen l’atenció sanitària en un altre departament de salut -en jornada ordinària- rebran una retribució addicional del 50% del cost per hora. Si en canvi, ho fan en jornada complementària la retribució addicional serà del 100%, és a dir, el doble del que es percep en condicions normals.

A aquests incentius es suma la possibilitat que les categories de personal mèdic i d’infermeria realitzen guàrdies o atenció continuada, de manera voluntària, en un altre departament de salut.

Amb aquesta mesura l’objectiu de la conselleria és reforçar els centres de salut i consultoris dels municipis de l’interior, com és el cas de l’Hospital Verge dels Lliris, a més de determinats serveis assistencials dels hospitals allunyats dels principals nuclis urbans -els quals sofreixen una manca de determinats professionals.

Millores a l’Hospital Verge dels Lliris

Aquests nous incentius es sumen a altres projectes que, recentment, s’han anunciant i pretenen millorar la qualitat del servei que s’ofereix. És el cas de la incorporació d’una cinquena dotació en la Unitat d’Hospitalització a domicili i la posada en marxa d’una Unitat d’Arrítmies.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *