Últimas Noticias

Desde el 28 de junio están en marcha los nuevos horarios del bus comarcal, servicio que conecta Alcoy con Muro...

El Ayuntamiento de Muro ha puesto en marcha una campaña para concienciar a la ciudadanía sobre la importancia de una...

Hoy miércoles hemos recordado las actuaciones que se están llevando a cabo en nuestra ciudad a través del programa ‘Alcoi...

Hoy miércoles hemos destacado que Alcoy adjudica la redacción de las obras del Pare Vitoria al mismo tiempo que insta...

Alcoy, ES
broken clouds
Weather in Alcoy, ES
23°C 26°C
junio 2020
L M X J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Les arrels de Podem

Article d’opinió de Cristian Santiago, Portaveu de Podem Alcoi

Marina, Maria, Ximo, Raquel, Peque, Josep, Jordi, Tino, Toni, Nicole, Jesus, Enrique, Vicenta, Sonia, Andreu, David, Gina, Miquel, Bea, Julián, Ana, Juan, Joana, María José, Ivan, Trini, Núria, Andrea, Aarón, Mari Carmen, Jordi, Isabel, Pilar, Naiara, vosaltres sou les arrels de Podem en Alcoi. I és davant les adversitats, quan es coneix realment a la gent. A totes vosaltres, i a les 2400 persones que ens vau donar la confiança per a construir un Podem i un projecte de ciutat fort en Alcoi, mil gràcies per tot i per tant.

Ara fa un any que PODEM arribava a l’ajuntament d’Alcoi amb un equip de persones valentes i compromeses pel seu poble. Persones amb tota una vida dedicada a la defensa dels drets de les majories socials. Arribàvem amb l’objectiu de ser una ferramenta útil i transformadora en les institucions. De treballar per un Alcoi feminista, solidari i ple d’oportunitats. Que posara la vida al centre de les polítiques públiques, tinguera cura del seu entorn natural i la protecció animal i que posara en valor la cultura i el patrimoni. No veníem a fer el de sempre. Veníem a fer d’altres coses.

Des de llavors, hem estat en contacte permanent per a treballar de forma conjunta les propostes que hem liderat des de Podem en Alcoi. Propostes de les quals, vosaltres, sou les principals protagonistes.

És emocionant veure la quantitat d’iniciatives que hem encapçalat durant el darrer any. Veure com ens hem deixat la pell per a transformar la ciutat, guanyar al virus i posar la vida al centre de les polítiques públiques en cada una de les nostres propostes.

És cert que ara, venen moments difícils, però des de Podem estem convençudes que podem liderar la reconstrucció econòmica i social de la nostra terra. Des dels nostres municipis. La dreta no ens dona treva i no deixen d’atacar-nos. No ens volen als governs. Ens volen fora. Però els tornarem a demostrar que no podran amb nosaltres, perquè totes juntes som més fortes i perquè som una organització valenta que mai donarà l’esquena al seu poble.

En aquesta nova etapa de reconstrucció, haurem d’estar més unides que mai per a continuar impulsant la reconstrucció de la nostra terra des dels nostres municipis i en coordinació amb l’acció dels nostres governs. Hem d’estirar amb totes les nostres forces, per aconseguir relocalitzar a la nostra indústria, recuperar els sectors estratègics i reforçar el nostre autogovern.

Davant d’aquest nou escenari, a Alcoi hem de continuar encapçalant una oposició crítica i responsable, constructiva i propositiva. Fugint de la vella política del desgast i el conflicte permanent, i que tinga la capacitat d’assolir i construir acords amplis que milloren el dia a dia de la gent.

I tot, des d’una perspectiva de proximitat que ens permeta avançar cap a un nou model de ciutat i de país que estiga al servei del seu poble. Afronte amb garanties els nous reptes del futur com són les desigualtats socials i l’emergència climàtica. I estire així, els límits dels Governs, dels quals formem part, i els aprope al nostre projecte polític ampli, transformador i emancipador.

Quan ens diguen que no es pot, digueu-los que ho hem provat i Sí que es pot. #SíSePuede.

El PP ve indefinición en el proyecto de Rodes

El Partido Popular de Alcoy asegura que Rodes se ha convertido en un contenedor de propuestas y ocurrencias que demuestra la ausencia de un proyecto concreto para esa zona por parte del Gobierno Municipal del PSOE.

Los populares remarcan que desde 2015 se ha hablado de hasta más de 20 usos diferentes para este espacio, que será reconvertido en un Parque Tecnológico Urbano, y duda de que el anteproyecto escogido por el Ayuntamiento cumpla con el objetivo de destinar el 80% de la superficie de Rodes a iniciativas de promoción económica, tal y como aprobó el pleno. El portavoz del PP en el Ayuntamiento de nuestra ciudad, Quique Ruiz, confía en que el equipo de arquitectos al que ha sido adjudicada la redacción del proyecto corrija esta última situacióndurante todo este tiempo hemos conocido más de 20 usos diferentes: desde un mercado para Santa Rosa hasta una sala de conciertos, pasando por un vivero de empresas o un espacio infantil. El coste de todas estas propuestas suma 46.200 euros y seguimos sin tener ni siquiera un proyecto definitivo“, afirma. Desde el PP insisten asimismo en el Centro de Turismo de Interior (CdT)en 2017, la concejal Lorena Zamorano cuestionó que el CdT se ubicase en Rodes, tal y como planteaba el Partido Popular. Dos años después, vende ese proyecto como uno de los grandes atractivos de Rodes. La misma situación se repite en el caso de Distrito Digital. Fue el PP el que reclamó que Alcoy tuviese una sede de esta iniciativa tecnológica de la Generalitat“, detalla Ruiz.

Por ultimo desde el PP teme que los vaivenes del Gobierno Municipal durante los últimos 10 años acaben incidiendo de manera negativa en un patrimonio industrial de gran valor.

u

Les tres escoles infantils municipals d’Alcoi obrin les portes

Les tres Escoles Infantils d’Alcoi van recuperar ahir dilluns l’activitat després de finalitzar el decret d’Estat d’Alarma i obrir-se camí l’anomenada ‘nova normalitat’.

En els Centres del Jesuset del Miracle, Zona Nord i Batoi s’han matriculat 69 nenes i nens d’edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Totes les sol·licituds realitzades per l’alumnat dels Centres, en el termini corresponent, han estat acceptades i les Escoles Infantils estaran obertes fins al 24 de juliol. Cada un dels tres centres educatius torna a l’activitat docent amb un pla que inclou mesures sanitàries especials per combatre la Covid-19 i que segueix les directrius marcades des de la Generalitat. Per centres, a la Zona Nord hi haurà un total de 27 nens i nenes, en Batoi 26 alumnes i en Jesuset 16 nenssom una de les poques ciutats de la Comunitat que ha obert els centres municipals d’educació infantil, i ho fem amb l’objectiu de donar resposta en allò que està a les nostres mans, a la conciliació familiar de les alcoianes i els alcoians però també per oferir espais adequats, amb activitats i zones a l’aire lliure per afavorir el creixement saludable de les nostres xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys que han sigut un dels que més han patit el confinament en els seus domicilis“, afirma el regidor d’Educació; Alberto Belda.

Entre les mesures contemplades en aquesta nova etapa destaquen la baixada del ràtio d’alumnes per aula mantenint a tot el professorat, la neteja i desinfecció de les instalacions al llarg del dia, la presa de temperatura als alumnes abans d’entrar al Centre, una declaració responsable per part de les famílies o no permetre l’entrada dels pares als Centres Educatius.

Zona Nord no cremarà la Foguera de Sant Joan

El barri de la Zona Nord d’Alcoi no celebrarà en la nit d’aquest 23 de juny el tradicional ‘Ros de Sant Joan’ perquè tots els actes de l’habitual ‘Setmana dels Barris’ han quedat suspesos a causa de la crisi del Coronavirus.

El President de l’Associació de Veïns, Manolo Flores, explicava aquest matí a COPE ALCOI que la foguera s’ha plantat ininterrompudament durant 41 anys tot i que en alguna ocasió no s’ha pogut cremar a causa de les exigències de la legislació. Flores remarca també que la festivitat de Sant Joan està molt arrelada a la barriadasempre ha comptat amb molta participación veïnal i els més menuts han gaudit d’un gran ambient de festa al carrer. Enguany no podrà ser però esperem reprendre l’activitat de cara a 2021 amb renovades ganes“, afirma.

La pandèmia també impedirà que la Nit de Sant Joan es desenvolupe amb total normalitat en altres barris com el de Batoi així com en algunes poblacions del Comtat i l’Alcoià.

AITEX dona material sanitario a Cáritas y Cruz Roja

El Instituto Tecnológico del Textil, AITEX, ha donado un total de 12.000 mascarillas higiénicas y reutilizables a Cruz Roja y a Cáritas al mismo tiempo que ha aportado 2.500 batas sanitarias a los hospitales de Alcoy y de Ontinyent. Indicar que las mascarillas se pueden lavar hasta cinco veces mientras que las batas están homologadas y son de un solo uso.

El presidente de AITEX, Rafael Pascual, resaltó la voluntad del instituto tecnológico de colaborar durante la pandemia, tanto en la homologación de tejidos como a través de estas donaciones.

Augmenta la recollida selectiva de residus en Cocentaina durant 2019

Cocentaina va reciclar durant l’any 2019 un total de 15’8 kg de cartó i paper per habitant al mateix temps que 14’53 kg d’envasos junt a 15’26 kg de vidre.

Les xifres, facilitades pel Consorci de residus TERRA A2, són superiors a les d’anys anteriors i des del Consistori contestà recorden que la població disposa de contenidors especials per a la recollida d’oli domèstic o roba usada. A això se li uneixen el servei d’Ecoparc o la recollida d’estris a domicili. Paqui Ruiz, regidora de Neteja Viària i RSU, fa una crida perquè la ciutadania seguisca complint amb la normativa per evitar el llançament de residus fora dels contenidors o en abocadors incontrolats “aprofite per a agrair a la població la seua actitud i col·laboració perquè els residus no acaben en els abocadors i que els nivells continuen sent tan encoratjadors; no obstant això, recordem que el millor residu és el que no es genera“, afirma.

Aquestes dades, segons informa l’Ajuntament, confirmen que en l’àrea de gestió en la qual ens troba Cocentaina s’ha incrementat la recollida selectiva respecte a la mitjana de la Comunitat Valenciana.

Muro lanza un Plan para afrontar los efectos de la crisis del Coronavirus

El Ayuntamiento de Muro presentó a principios de junio el Plan para reactivar la economía local tras los meses de confinamiento que se han vivido en los últimos meses derivados de la crisis del Coronavirus.

Desde el Consistorio contemplan una reducción de las tasas de mesas y sillas así como de mercados sedentarios y no sedentarios mientras que la basura residencial bajará un 4’72% y no se cobrará el tercer trimestre de las clases de inglés que se promueven desde la administración municipal. Asimismo bajarán impuestos como el IBIU en un 3’5%, el IAE en un 2% o el IVTM en un 2’86% y se ha previsto crear una línea de ayudas de 60.000 euros para autónomos así como de 63.700 para los comerciantes del municipio. A todo ello se le añaden medidas como la creación de la Oficina de Atención por el Covid-19, que ha asesorado a más de 500 personas en las últimas semanas de forma presencial y telefónica, o los más de 23.000 euros que se han destinado en la compra de material de protección para los diferentes departamentos municipales sin olvidar las mascarillas que se repartieron a domicilio. Por otra parte el Consistorio murero contempla más de 100.000 euros en materia de servicios sociales para atender las necesidades que en este tiempo están teniendo los colectivos más vulnerables de la localidad “todas estas acciones suponen un gran esfuerzo económico en los presupuestos que hemos aprobado para este año y para los que tendremos el año que viene”, destacaba el alcalde; Gabriel Tomás.

Apoyo al comercio y a la cultura

Las medidas para luchar contra el Coronavirus incluyen una campaña de apoyo al comercio local, bajo el lema ‘Fet a Muro’, y que incluye mensajes de apoyo a todas las tiendas a través de las redes sociales, la difusión de un logo creado para la ocasión y vídeos para la promoción online que han contado con la participación de un buen número de comerciantes.Por último desde el área de Cultura se tiene intención de ir recuperando paulatinamente la actividad cultural y realizar aquellas actividades que quedaron pendientes siempre que la evolución de la pandemia lo permita.

Indicar que todas estas propuestas fueron dadas a conocer por parte del alcalde, Gabriel Tomás, y los concejales Kike Pascual (Salud y Participación Ciudadana), Àngel Mollà (Hacienda), Xelo Cascant (Cultura) , Aida Martínez (Promoción Económica) y Joan Sanchís (Personal).