Els Reis de l’Orient van rebre grans mostres d’afecte al seu pas per Cocentaina

Cocentaina també es va bolcar a donar una calorosa benvinguda als Reis Mags d’Orient en un any en què la Cavalcada va transcórrer amb plena normalitat després de la pandèmia de la COVID-19. Ses Majestats van tornar a la Vila Comtal per a entregar regals casa per casa al mateix temps que van repartir enormes dosis d’il·lusió per cada racó del municipi.

Abans que res, l’Emissari Reial va passar per la capital del Comtat en la vesprada de l’1 de gener i els xiquets van poder entregar les seues cartes a les burretes que li van acompanyar en aquest recorregut pels carrers de la localitat. Dies més tard, les missives van rebre contestació en cada domicili mentre que a la part alta del castell s’encenia una estrela que anunciava a tots que Melchor, Gaspar i Baltasar estaven ja en camí. Els Monarques van instal·lar enguany el seu campament a l’entorn del Palau Comtal i per allí van passar centenars de veïns en la vesprada del 4 de gener per a veure com s’ultimaven els paquets o els preparatius per a la Cavalcada.

Ja a les tres de la vesprada de l’endemà, El Patge va tornar a aparéixer per la Plaça de l’Església quan van començar a sonar amb força les campanes de la parròquia de Santa María. En aquest instant els ajudants de Ses Majestats van començar a repartir les safates de dolços i llepolies per les cases mentre que a la mateixa hora apareixien també patges amb la mateixa fi en altres punts de la població com l’Ermita del barri de Fraga. Tot això sense deixar de costat que els Reis Mags s’estaven deixant veure a la mateixa hora en la Placeta Sant Miquel al costat de la parròquia del Salvador en una iniciativa que cada any promouen els Júniors Sol Sortit.

La Cavalcada, organitzada enguany pel Patronat del Cor de Jesús, va arrancar passades les set de la vesprada després de la visita que van fer els sobirans al Convent dels Franciscans, la parròquia del Salvador i l’església de Santa Maria. Des de la part alta del Passeig del Comtat van desfilar després Melcior, Gaspar i Baltasar muntats sobre camells i en l’acompanyament no van faltar balls, escenes tradicionals del poble o la Sagrada Família camí de Betlem. En arribar al Pla es va escenificar l’Adoració al Xiquet Jesús, un moment que va estar acompanyat d’efectes de llum, pirotècnia i el toc incessant de la campana del Monestir de la Mare de Déu del Miracle.

Després es van poder veure ràpides carreres pels carrers pròxims al Palau Comtal ja que tots es disposaven a arribar ràpidament a casa per a descobrir així els regals que enguany els havien deixat els Reis.

Ací podeu veure aquestes imatges captades per Paco Sempere.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *