Rei Raval Cocentaina 2021

El ‘Rei de les Tres’, una tradició genuïna al Raval de Cocentaina

El Nadal de Cocentaina també té moltes tradicions úniques i una d’elles és ‘La Bandeja’, un antic costum que es produeix a les tres de la vesprada del 5 de gener. En la mateixa els patges canvien la palla dipositada als balcons, destinada als animals que acompanyen a Ses Majestats, per safates plenes de dolços, llepolies, pastels i productes de xocolata. És el que es coneix com ‘La Bandeja’.

A eixa hora, i des de fa un grapat d’anys, els Reis de l’Orient visiten també la Parròquia del Salvador ajudats pels Juniors Sol Sortit i molts membres de la comunitat parroquial. El senyal de l’arribada dels Monarques la donen les campanes del temple, les quals voltegen sense descans quan el rellotge marca que són les tres de la vesprada. Melcior, Gaspar i Baltasar se situen a la Placeta de Sant Miquel, al cor del barri antic del Raval, i allí reparteixen caramels al mateix temps que reben als més menuts de la casa.

Enguany la tradició ha tornat a ser una realitat al carrer  i els contestans i les contestanes han aplaudit als Sobirans en la primera visita que han fet a la Vila Comtal abans de la majestuosa Cavalcada que tindrà lloc aquesta vesprada pel Passeig del Comtat. No han faltat ni la música tradicional ni tampoc el revolteig de les esmentades campanes anunciant que era el moment de rebre l’esperada ‘Bandeja’.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *