El Raval de Cocentaina també va reviure la tradició del ‘Rei de les Tres’

La parròquia del Salvador de Cocentaina va tindre de nou el privilegi de rebre als Reis  d’Orient abans que els monarques feren la seua entrada al municipi en l’espectacular Cavalcada, Aquesta última, com va informar COPE ALCOI, va recórrer el Passeig del Comtat a partir de les set de la vesprada del passat cinc de gener baix la coordinació del Patronat Sagrat Cor de Jesús.

Melcior, Gaspar i Baltasar es van deixar veure una vegada més per la placeta de Sant Miquel després del volteig incessant que van emprendre les campanes del temple res més tocar les tres del migdia. Allí, en el cor del singular barri del Raval i davant nombrós públic, van rebre als més xicotets de la Vila Comtal per a fer-los lliurament de regals o caramels i fins i tot van adorar a la Sagrada Família vivent mentre la Colla Mal Passet interpretava diferents peces de música tradicional. També en aquell instant els patges de Ses Majestats van iniciar una ràpida carrera per a repartir casa per casa la clàssica ‘Bandeja’ de dolços i llepolies, una tradició que és única en la capital del Comtat i que es manté més viva que mai, Els Júniors Sol Sortit es van encarregar de coordinar la benvinguda als Reis  i després de finalitzar l’acte els van acompanyar fins al Monestir de la Mare de Déu del Miracle perquè pogueren entregar una sèrie de presents a les Germanes Clarisses.

La tradició del ‘Rei de les Tres’ del Raval es remunta a fa més de cent anys quan des de la coneguda com a ‘Casa de Quico El Sord’, segons explica l’historiador contestà Pablo León Vidal, apareixia un patge que llançava castanyes i anous als més xicotets. En 1966, amb Don Domingo Sabater com a rector, va començar a realitzar-se l’adoració dels Reis dins del temple i des de 1983 aquesta iniciativa va passar a executar-se en la placeta de Sant Miquel amb l’impuls del Sacerdot Don Ricardo Abel. Així s’ha mantingut fins a l’actualitat sent una de les singularitats del ‘Nadal Contestà’ més volgudes pels veïns i les veïnes de la població.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *