El Museu de Camilo Sesto incorporarà més de 500 diapositives cedides per la Fundación Pablo Iglesias

El Museu que Alcoi dedicarà al cantant Camilo Sesto albergarà un total de 524 diapositives realitzades per Juan Santiago Iglesias i que han sigut cedides per la Fundació Pablo Iglesias a la nostra ciutat. Així es va acordar en la reunió que ahir de vesprada van mantenir  l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, acompanyat del vicealcalde, Jordi Martínez i el regidor de Cultura, Raül Llopis i l’advocada de l’hereu de Camilo Sesto, Camilo Blanes Ornelas, Mónica Sevila i Lourdes Ornelas

L’Ajuntament d’Alcoi va signar  en el marc d’aquest encontre un conveni de col·laboració amb aquesta entitat mitjançant el qual, la Fundació Pablo Iglesias cedeix les diapositives del Fons Santiago depositat en el seu arxiu. El Consistori procedirà a la seua digitalització, realitzant dues còpies. Una vegada haja finalitzat el procés, entregarà de nou les diapositives originals i una còpia a la Fundació i disposarà de l’altra còpia per a possibles usos dins del futur Museu Camilo Sesto. L’acord també indica que l’Ajuntament es compromet a especificar l’autoria (Juan Santiso Iglesias) i la procedència (Fundación Pablo Iglesias) de les diapositives en qualsevol publicació i suport «l’artista alcoià més important de tots els temps, va ser un referent de la societat en la seua època per això està en el Fons Santiso de la Fundación Pablo Iglesias. Gràcies a aquest acord el Museu a Alcoi, que recordem és una de les voluntats de Camilo Sesto, podrà ajudar-nos a conéixer millor al cantant, a cessió d’aquestes diapositives ens permetrà tindre les imatges de Camilo en màxima resolució”, ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

L’autor de les dispositives és Juan Santiago Iglesias, fotoperiodista mort fa dos anys. Va destacar pels seus treballs en el camp de la política durant l’última època del franquisme i la transició, sent per exemple l’únic fotògraf en el concert que va oferir Raimon de manera clandestina al maig de 1968 davant 6.000 estudiants. Va arribar a ser detingut fins a 20 ocasions, sempre per estar fent el seu treball. Iglesias combinava les fotografies polítiques amb el que llavors es denominava “la faràndula”. L’arxiu de la Fundació Pablo Iglesias disposa del Fons Santiago amb nombroses diapositives del Partit Socialista en la transició i els anys 80. Aquest fons té un total de 524 diapositives en les quals apareix Camilo Sesto, ja que Santiago era un fotògraf que captava tot el que succeïa en la societat de l’època.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *