El II Aove Fòrum Fira de Cocentaina ja té guanyadors

El Centre Cultural El Teular de Cocentaina va acollir el passat dissabte l’entrega de premis del II Aove Fòrum Internacional Fira de Tots Sants. Aquesta segona edició ha comptat amb un increment del 20% de mostres d’oli presentades al concurs, unes propostes procedents de diferents enclavaments tant en l’àmbit nacional com internacional.

En aquesta ocasió el jurat, format per Keiko TawagaSusan Hoover, Francisco Albert i Joan Clement, va destacar la diversitat de qualitats dels productes presentats que permeten així la seua diferenciació i per tant els posicionen en un nivell d’alta qualitat i fan que l’oli d’oliva verge extra produït a Espanya i sobretot a les comarques del Comtat siga reconegut. A més van decidir que l’oli ‘Marsala’, de la varietat Alfafarenca, guanyara el II Aove Fòrum Internacional de la 675 edició de la Fira contestana. Per altre costat, en la categoria Monovarietal van resultar premiats la Cooperativa de Moixent i Varona la Vella mentre que en la Coupage va recaure en MGOOAixi mateix es va fer un reconeixement a Ecotravadell i Azienda Agrícola Masseli com a millors olis ecològicsestem molt contents de la gran acollida que ha tingut aquesta segona convocatòria. Hem rebut propostes fins i tot de fora de les nostres fronteres i això demostra el gran nivell que ha adquirit aquest concurs en els seus dos primers anys de vida. Ara anem a treballar a preparar ja la III edició per tal que siga una realitat en la Fira de l’any que ve“, van manifestar Rafael Montava (President de la Cooperativa) així com Mireia Estepa (alcaldessa de Cocentaina) i Eugènia Miguel (regidora de Fira).

L’entrega de guardons va incloure un showcooking, en el qual es van preparar sis receptes amb els olis guanyadors d’aquest esdeveniment, a càrrec de la cuinera Cristina Manzanares. També van estar presents en la cerimònia el Conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, el Sotssecretari d’Obres Públiques i Mobilitat, Rafael Briet i el Director General de Desenvolupament Rural, David Torres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *