El Departament de Salut d’Alcoi, a la cua en els Pressupostos de la Generalitat

La despesa en Sanitat augmenta en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2023. I ho fa amb una inversió de 173 milions (el 40% del total) per a la província d’Alacant. No obstant això, el Departament de Salut d’Alcoi no es veurà especialment beneficiat. Per darrere de Dénia, és el que menys rebrà d’aqueix pressupost que la regidoria de Sanitat, que dirigeix Miguel Mínguez, destinarà a la província.

En concret, són 4,46 milions d’euros els que rebrà el Departament de Salut d’Alcoi i amb els quals es finançaran quatre projectes: la construcció del nou centre de Salut de Castalla, l’ampliació de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, i les ampliacions dels centres de salut d’Onil i La Bassa d’Alcoi.

A l’hospital Verge dels Lliris arribarà un milió aquest 2023, mentre que La Bassa comptarà amb dos milions l’any vinent.

Enrique Barbeito, director del departament de Salut d’Alcoi, assegura que, malgrat no rebre’s grans quantitats enguany, està previst que arriben més en 2024 i 2025, d’acord amb la inversió pressupostada a deu anys en tots dos projectes. “Nosaltres tenim una gran inversió. El que passa és que els primers anys es realitzen les direccions d’obra, els projectes arquitectònics i aquells aspectes que són més barats”, explica Barbeito.

En aquest sentit, al milió que rebrà l’hospital Verge dels Lliris enguany se sumarien 3 milions en 2024 i uns 9 milions en 2025, quan l’execució estiga més avançada. “Tot és a relació del Pla Director que enviem a la Generalitat”, sosté el director. I posa també l’exemple del centre de salut de Castalla. “Té una inversió de 4.600 milions. L’any que ve només entraran 600.000 euros, però està previst que arriben més els següents”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *