Comença el procés per a fer realitat les obres de millora de l’institut Pare Arques de Cocentaina

El ple municipal de l’Ajuntament de Cocentaina va aprovar per unanimitat el 26 de gener la sol·licitud de delegació de competències del Pla Edificant de l’IES Pare Arques. Una vegada Conselleria done el seu vist i plau a aquesta sol·licitud, el consistori podrà iniciar tot el procés per licitar les millores al centre.

Mireia Estepa, regidora d’Educació, presentava la proposta al ple per ser votada la delegació de les obres a fer a l’institut públic per valor de 1.514.149,12 euros. Unes intervencions que són competència de la Conselleria d’Educació, però que a través del Pla Edificant poden ser desenvolupades pels ajuntaments, encara que el seu cost econòmic el continua assumint el govern autonòmic.

La proposta votada, estava prèviament debatuda amb la comunitat educativa, un treball que va durar mesos i que va donar com a resultat, la detecció de les necessitats que té l’IES i la redacció de la memòria valorada amb totes les sol·licituds que es van traslladar, ja que, com ha explicat en diverses ocasions Estepa: «són els i les protagonistes del centre educatiu qui han de decidir quin tipus d’intervenció necessiten, nosaltres estem per donar suport i fer la complicada tasca administrativa, però no qüestionem les seues consideracions. Les escoles les han de dissenyar qui les viuen i ha de ser el seu procés participatiu».

L’equip tècnic encarregat de fer-ho ha estat el mateix que va portar a terme aquesta tasca amb l’Edificant de la unificació del Bosco, «persones molt professionals i altament sensibles amb les necessitats que se’ls traslladen», apunta l’alcaldessa.

Les intervencions a l’institut consistiran en la reparació estructural, de cobertes, zones humides i fontaneria. L’eficiència energètica i acústica. L’accessibilitat i evacuació dels diferents edificis. La reforma de les zones exteriors i patis i l’adequació de la casa de consergeria.

«Amb aquest últim Edificant tramitat, deixarem el camí totalment preparat per què en 2023 es licite el projecte i puguen iniciar-se les obres. Un dels nostres objectius més importants com a govern s’ha complit: hem fet millores en tots els centres d’educació pública obligatòria del nostre poble i hem aconseguit els fons d’Edificant per fer les obres que ells han demanat. Unes obres històriques a Cocentaina«, conclou Estepa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *