Cocentaina s’agermana amb el municipi italià de Piano Vetrale-Orria

El Ple de l’Ajuntament de Cocentaina va aprovar a finals de desembre l’agermanament entre la Vila Comtal i el municipi italià de Piano Vetrale – Orria. Aquesta proposta, plantejada per la regidoria de Cultura del Consistori contestà, va eixir endavant per unanimitat.

En febrer de 2020, el President de l’Associació «Pro Loco Paolo De Matteis» a Piano Vetrale – Orria (Salerno, Itàlia) es traslladà a la capital del Comtat per a conèixer de primera mà la col·lecció de 10 quadres de l’artista barroc del segle XVII, Paolo De Matteis, que es conserven al Monestir de la Verge del Miracle. A partir d’aquesta visita, s’iniciaren una sèrie de converses per a tractar de buscar un lligam entre Cocentaina i Piano Vetrale – Orria, lloc de naixement de l’artista, on desenvolupar diferents activitats que faciliten i potencien el coneixement del renomenat artista italià. Cal recordar que l’obra de Paolo De Matteis la trobem actualment dispersa a les principals pinacoteques del món, com ara Roma, Nàpols, el Prado a Madrid o El Louvre a París, sent la col·lecció de Cocentaina l’única que es conserva in situactualment, el Pacte d’Agermanament entre ciutats, entre municipis, constitueix un testimoni formal de reciprocitat de relacions privilegiades, com una opció de solidaritat. En el cas de Piano Vetrale – Orria i Cocentaina, l’agermanament sembla natural en virtut de la figura de Paolo De Matteis, ja que contribuirà, sense dubte, no sols a intensificar les relacions culturals entre les dues localitats, sinó que garantirà, entre altres coses, un impuls institucional addicional per a l’estudi i la difusió del treball de Paolo De Matteis“, afirma el regidor de Cultura en Cocentaina; Ivan Jover.

Des de l’Ajuntament de Cocentaina, la Pia Unió Verge del Miracle i la Universitat d’Alacant, amb el suport de l’Institut Valencià de Restauració, a través de Rosa Román, han proposat una sèrie d’activitats que es desenvoluparan en 2021, com és la realització d’un Congrés Internacional del Barroc, la digitalització de la col·lecció de Paolo a Cocentaina o diferents xarrades al voltant de la seua obra. D’altra banda, a Piano Vetrale – Orria també s’han confeccionat tota una sèrie de propostes que van des de tallers fins a exposicions i conferències.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *