Cocentaina ha estat present a la Setmana Europea de les Regions en Brussel·les

La setmana passada tenia lloc la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats al Comité de les Regions (CoR) en Brussel·les, un encontre marcat per quatre temes que són fonamentals per entendre la política actual de la Unió Europea (UE): transició verda, empoderament de la joventut, cohesió territorial i transició digital. Cocentaina ha estat present en aquesta cita amb l’alcaldessa del municipi, Mireia Estepa.

Més de 300 sessions, entre virtuals i presencials, van tindre lloc a les diferents sales de l’edifici Jacques Delors, però sols 110 joves polítics van ser escollits per poder assistir físicament als tallers i conferències oferides, entre ells, Mireia Estepa, que aquest estiu va haver de participar del procés de selecció previ segons informen des del Consistori de la Vila Comtal.

Tots els representants polítics presents en aquest encontre tenien per davant dos sessions comuns i la resta podien escollir-les dins de l’àmplia oferta fins completar el seu horari de workshops, de 9:30 h a 18 h, fent-se tota la comunicació en anglés amb possibilitat de traducció al francés o a l’alemany. La mateixa Mireia Estepa valora molt possitivament aquesta experiència i la qualifica com a única «ens ha permés poder conéixer, debatre i escoltar la visió de representants de tots els punts de la UE, amb una diversitat de colors polítics enorme, i fer-ho a la casa de tota la ciutadania europea, ha sigut una oportunitat preciosa», conclou.

La primera edil contestana és membre del grup de Young Elected Politician (YEP) de la UE des de 2021, fet que li permet tindre accés a conferències online sobre aspectes que preocupen i ocupen a la Unió Europea. A banda de participar a l’encontre, l’alcaldessa va acompanyar a la delegació valenciana que, presidida per Ximo Puig, va lliurar la distinció Luis Vives 2020 al vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmernmans, a l’ambaixada espanyola de Brussel·les.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *