Cocentaina demana a la Diputació que torne a subvencionar el Certamen Coral de la Fira de Tots Sants

L’Ajuntament de Cocentaina ha demanat a la Diputació d’Alacant que torne a subvencionar el Certamen Coral de la Fira de Tots Sants, una cita que cada any posa el punt final a aquest esdeveniment cultural, Així ho va traslladar ahir l’alcaldessa de la Vila Comtal, Mireia Estepa, durant l’encontre que va mantindre en el Consistori amb la Vicepresidenta de l’ens i Diputada de Cultura; Júlia Parra.

La mateixa alcaldessa explica que el Certamen Coral de la Fira deixarà de percebre una subvenció d’aproximadament 8.000 euros que l’organització del mateix rebia cada any per tal de poder portar endavant l’esdeveniment. El motiu radica que aquest tipus d’ajudes econòmiques passaran a ser ara de concurrència competitiva i per tant el Certamen Coral haurà d’optar a tindre una subvenció que a partir d’ara tindrà una quantia menor «ens sembla bé que aquestes ajudes s’atorguen per règim de concurrència competitiva, per a fer un repartiment més just, però tots els esdeveniments culturals no son igual i el Certamen Coral té unes característiques especials que el fan mereixedor de suport econòmic. Hem demanat que es canvien les bases per a contemplar l’antiguitat i la repercussió d’aquesta cita perquè estem parlant d’un Certamen Coral referent en tot el territori nacional que tanca l’única Fira BIC i d’Interés Turístic Internacional del país» afirma Mireia Estepa.

Júlia Parra es va comprometre a estudiar les propostes elevades pels representants de l’Ajuntament de Cocentaina i col·lectius socials durant la visita realitzada al municipi. Després va visitar el Museu Arqueològic i Etnològic del Comtat i la Cooperativa Agrícola de Cocentaina, una institució amb més de cent anys d’història.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *