Ultra Mediterrània Unió Alcoyana Seguros es consolida amb xifres rècord

Ahir diumenge va finalitzar l’edició 2024 d’Ultra Mediterrània Unión Alcoyana Seguros, un gran esdeveniment de trail running únic a nivell de la Comunitat Valenciana que ha tingut també una notòria repercussió internacional en haver-se inscrit en el mateix participants procedents de fins més de 22 nacionalitats. En aquesta ocasió han pres part 1.200 corredors i la prova ha recorregut diferents poblacions de les nostres comarques tenint els participants un gran acolliment en els punts d’avituallament.

El divendres, amb una temperatura inusual per a la data, els corredors iniciaven la seua aventura en la Plaça Ferràndiz i Carbonell d’Alcoi, punt aquest últim que ha servit d’eixida i meta per als participants. El circuit va variar lleugerament respecte a l’anterior perquè la població de Beniatjar es va incloure en el recorregut, per aquest motiu al nombre de quilòmetres també va augmentar. El viatge per a aquests 60 participants de diferents llocs i nacionalitats va ser tan dur que només 29 d’ells van aconseguir arribar al seu destí final. El francés establit a Suïssa Martin Perrier va ser el primer a aconseguir el seu objectiu després de 23 llargues hores i 11 minuts i una emotiva entrada en meta. Santiago Garcia Soria de Conca i Sidharta Garcia Martinez, del Villar, arribava en segon i tercer lloc amb 23.37:00 i 24:01.47 a la seua esquena respectivament.

Una altra de les entrades més emotives va ser la de l’equip mixt format per Laura Irina Sánchez, anterior guanyadora de Stages en 2023, i Fran Iborra Soria que van córrer junts 29 hores i 44 minuts. Per altre costat, Alicia Chaveli Peris d’Alzira va ser l’única dona a completar la carrera amb un temps de 31:40.la aventura Ultra es tancava amb l’últim corredor en meta a les 5.10h de la matinada del dissabte i amb 39 hores 11 minuts acumulats.

Però Ultramediterrània no sols és l’Ultra, sinó que moltes altres modalitats se succeeixen al llarg del cap de setmana. Després de l’emocionant eixida dels 166Km, l’equip organitzador es va mobilitzar cap a Banyeres de Mariola on tenia lloc el Quilòmetre Vertical amb més de 100 inscrits.

L’elit noruega Eli Anne Dvergsdal, guanyadora del Quilòmetre Vertical i Expert 24K la passada edició 2023, va tornar a ser la guanyadora femenina en categoria absoluta amb un temps de 28 minuts i 44 segons, 56 segons menys que en 2023. La corredora local Alba Sanegre de l’equip Lurbel es va posicionar en segon lloc amb un temps de 29:37 i en tercer lloc la gaditana Inés Marrahí Gomez amb 33:59. Samu Heiska de Finlàndia va aconseguir primera posició absoluta amb 24 minuts i 06 segons, seguit del jove promesa català Jan Ballbè Péres de Isard.run amb 24:54 i Raúl Romero Moreno de Trail Running Onil amb 25:17.

El dissabte va tindre lloc la marató Max 46K amb eixida un Muro d’Alcoi. Una eixida molt ràpida i emocionant amb molt de nivell de la mà dels romanesos Ionel Cristian Manole, Raul Butaci i Ana Cristina Constanin, el català Iván Moreno Torra, David Belda, l’alcoià Javi Gomicia i Jan Ballbé de nou, entre més de 400 corredors de gran nivell. Malgrat la calor que va jugar una dolenta passada a molts a partir del quilòmetre 26, l’elit Ionel Cristian Manole va arribar el primer a meta a Alcoi amb un temps de 3 hores, 59 minuts i 46 segons a una velocitat de 5.12 km/hora. Raul Butaci de BigK Team va arribar 7 minuts després seguit en tercer lloc per Iván Moreno Torra, de l’equip KH7, amb un temps de 4.12:57. El podi femení el van completar la valenciana Ariadna Mataix Martínez amb 5 hores 32 minuts, Ana Cristina Constantini amb 5.50:22 i de nou Inés Marrahí Gomez amb 5.59:46.

I ahir diumenge es tancava la competició amb dues noves modalitats, la mitjana marató 24K que iniciava a les 9.00 i Sky, una nova incorporació de 16Km amb inici a les 10.00h. D’entre els més de 300 participants de la SKY 16K, el corredor d’elit murcià Pablo Bautista de Nnormal va sorprendre per la seua velocitat, 3,59 km/h, i en 59 minuts i 45 segons es proclamava campió absolut masculí. Bruno Deltoro Sabater de Villar del Arzobisbo  va arribar segon amb 1.06 i Adrián Herrerías Blanes de Muro va ser tercer amb un temps d’1.07. L’equip femení de Lurbel amb María Fuentes Olcina i Alba Sanegre va aconseguir or i plata respectivament, amb uns temps d’1.10:49 i 1.16:19. El podi va ser completat per María Millana Cortell, corredora de Gandia, amb 1.21:49.

Un dels moments més renyits del matí el van oferir  4 corredors que van entrar pràcticament junts en meta. El finlandés Samu Heiska i el corredor local Emili Sellés van compartir primera posició amb 2 hores, 6 minuts i 45 segons. Samu Heiska no va ser l’únic a repetir podi, i Jan Ballbé va aconseguir de nou una segona posició amb un segon de diferència respecte als primers. En tercer lloc va quedar Pablo Val Polo de Iecla. La il·licitana Anna Vicente amb 2 hores i 43 minuts va aconseguir la primera posició, seguida de Núria Pineda de Club Dark Trail Running Alacant amb 2.44 i Eva Fernández del Paterna Runners Club amb 2.48.

Finalment, la prova Stages que es compon de l’acumulat de Quilòmetre Vertical, Max 46K i Expert 24K va tindre dos guanyadors absoluts. De nou, Jan Ballbé i Inés Marrahí Gomez, van pujar al podi per tercera vegada.

Imatge: Rafa Romero