Toni Francés investit alcalde d’Alcoi per quarta vegada

Alcoi ha iniciat en aquest dissabte 17 de juny la nova legislatura, després de les Eleccions Municipals del passat 28 de maig, i a partir de les dotze del migdia ha tingut lloc el ple per a la constitució del nou Ajuntament. Els 25 edils que accedeixen a la corporació han rebut les corresponents medalles que li acrediten en el càrrec i també han rebut la seua corresponent acta sota la fórmula de la promesa o el jurament.

El Pacte del Parterre subscrit entre PSPV i Compromís ha permés investir a Toni Francés amb el suport de 12 regidors, fet que li permet iniciar així la seua quarta legislatura com a primer edil de la capital de l’Alcoià. En la seua intervenció, el ja alcalde ha recordat que aquesta nova etapa tanca una anterior que ha sigut molt difícil arran de les conseqüències que va deixar a la nostra ciutat la crisi sanitària del Coronavirus. Francés ha destacat també alguns dels objectius que es marca a partir d’ara «és moment d’escoltar més, dialogar més, explicar millor les coses i continuar prenent decisions pensant que és el millor per a Alcoi», ha dit. D’igual forma ha destacat la bona sintonia existent amb Compromís per a tancar l’acord de govern i ha tornat a tendir la mà a Guanyar «els convide a sumar-se, per a impulsar polítiques progressistes, i que l’única línia roja siga adoptar les millors decisions per a millorar la vida dels alcoians i les alcoianes», va significar l’alcalde agraint també a la seua parella així com als seus fills el suport rebut de cara a continuar assumint la responsabilitat de liderar l’Executiu d’Alcoi. Finalment va instar el PP a treballar conjuntament per a impulsar projectes importants per a Alcoi deixant arrere diferències ideològiques.

Els portaveus dels nous grups polítics també van tindre oportunitat de parlar destacant Sergi Rodríguez, de Guanyar Alcoi, que el seu partit centrarà tots els seus esforços en qüestions importants com «la defensa de l’aqüífer del Molinar, la cerca d’alternatives a la Canal per a la creació de sòl industrial o la remunicipalització de serveis bàsics que ara estan en mans de grans empreses privades que només busquen el seu benefici», va dir. També David Abad, de VOX, va remarcar que els seus tres regidors es deixaran la pell «perquè no s’impulsen polítiques a Alcoi amb fort component ideològic d’esquerres». Àlex Cerradelo, vicealcalde de Compromís, ha indicat que comença una etapa apassionant tant per a la ciutat com per al seu partit «tenim oportunitat de demostrar que les esquerres som capaces d’entendre’ns per a crear un Alcoi referent en el qual tinguen cabuda totes i tots», va dir. Des del Partit Popular no van ocultar la seua predisposició a pactar els temes importants «ha d’haver-hi fe i transparència. Si són capaços de demostrar-la nosaltres estarem en disposició de treballar conjuntament», va comentar Carlos Pastor. Finalment el PSPV va elogiar a Toni Francés «no podem estar més orgullosos del treball i la dedicació que tens per Alcoi», va comentar Jordi Martínez.

El ple de constitució de l’Ajuntament ha transcorregut en un ambient distés i ha estat marcat també per les altes temperatures. La cerimònia ha conclòs amb una foto de família dels 25 edils en les escales d’accés al Saló de Plens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *