Si vols visitar el Castell de Cocentaina a l’estiu, aquesta informació t’interessa

L’Ajuntament de Cocentaina ha posat en marxa una interessant iniciativa per a donar a conéixer un dels emblemes del patrimoni del municipi. Es tracta d’una sèrie de visites per a conéixer de prop el castell que domina la població, una activitat que es desenvoluparà els caps de setmana durant tot l’estiu.

Els contestans, així com qualsevol veí de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, podran visitar es castell de manera gratuïta durant tots els caps de setmana de juliol, el primer cap de setmana d’agost i també tots els caps de setmana de setembre. Per a facilitar l’accés de tota mena de públic, s’ha habilitat un ampli horari que abasta des de les 9 fins a les 13 horesel nou govern local de Cocentaina, format per Compromís i PSPV, vol apostar per un turisme sostenible i de qualitat, a més de reactivar l’economia local i oferir als turistes la millor oferta cultural, social i gastronòmica possible. Això és una fita realment important, ja que, des de 2017, es castell no s’obria al públic durant els mesos d’estiu“, indica l’alcalde de la capital del Comtat; Jordi Pla. Per altra banda, Paco Payà, regidor de Turisme en el municipi, ha assegurat que l’objectiu d’aquesta mesura és “reivindicar el nostre patrimoni i millorar el servei de visites al Castell. A partir de setembre comptarem amb més guies turístics i convertirem a Cocentaina en un referent turístic en tot el País Valencià“, manifestava.

Cal recordar que el castell de Cocentaina és una torre defensiva del s. XIV d’estil gòtic militar que va ser edificada sobre restes arquitectòniques musulmanes dels segles X i XI. Va tindre, a més, un paper fonamental en la revolta d’Al-Azraq de 1276 i recentment s’ha restaurat una torrassa del vessant de la muntanya que testifica la gran importància d’aquest enclavament en la història medieval en aquestes comarques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *