Sant Jordiet acapara totes les mirades a Alcoi

Alcoi continua immersa en el dia gran de les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi després de les espectaculars Entrades que van protagonitzar ahir els bàndols de la creu i de la mitja lluna. La jornada d’aquest 21 d’abril està reservada per a retre homenatge al patró i els actes religiosos en el seu honor cobren tot el protagonisme.

Un dels moments més destacats del matí ha sigut l’emotiva Processó de la Relíquia, que ha començat a les onze des del temple del Sant. En la mateixa han estat presents els guions de les 28 Filaes, així com els quatre càrrecs festers d’enguany: Daniel Cano (Capità Cristià de la Filà Alcodianos), Santiago Castelló (Alferes Cristià de la Filà Aragonesos), Jordi Peidro (Capità Moro de la Filà Mudèjars) i Quico Cano (Alferes Moro de la Filà Abencerrajes). Els heralds de la ciutat han obert pas a la singular processó matinal, a la qual també s’han sumat els Gremis de la ciutat amb els guions que els identifiquen.

El públic congregat als carrers del Centre ha rebut amb entusiasme al Sant Jordiet d’enguany, Mauro Abellán Bravo, qui saludava a tots mentre portava orgullós la bandera amb la qual queda identificat com l’encarnació infant del sant patró. Com sol ser tradició, en arribar al carrer Sant Llorenç, va ser honrat amb una pluja de clavells per part de la Filà Benimerins, en reconeixement a la tan important responsabilitat que exerceix en aquesta trilogia festiva.

La Relíquia de Sant Jordi, resguardada en el seu imponent reliquiari, ha tancat la processó al costat de l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi i la Corporació Municipal. Més tard, a l’església de Santa María, s’ha dut a terme la solemne Missa Major oficiada per Monsenyor Enrique Benavent (arquebisbe de València) , i en la qual ha destacat la interpretació magistral de la Missa a Sant Jordi d’Amando Blanquer Ponsoda.

El Dia de Sant Jordi ha seguit amb la disparada d’una Mascletà en la Plaça d’Espanya al migdia i continuará amb més activitat festiva al carrer aquesta vesprada. Estan previstos actes com la Diana Vespertina del Cavallet, la Processó General i l’esperada i divertida Retreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *